"Утре заминавам за Европа на първото чуждестранно пътуване на моето президентство. Пътуването е за осъзнаване на обновения ангажимент на Америка към нашите съюзници и демонстриране, че демокрациите могат както да посрещнат предизвикателствата, така и да възпират заплахите от тази нова епоха." - съобщи преди 15 часа на официалната си страница във Фейсбук президента на САЩ Джо Байдън.

"Това е пътуване, натрупано със срещи с много от нашите най-близки демократични партньори - включително Групата на седемте държави, нашите съюзници в НАТО и ръководството на Европейския съюз - ще завърши със среща с Владимир Путин", допълва Джо Байдън.

Също така вчера (вторник), преди предстоящото пътуване днес, президентът на САЩ подписа Изпълнителна заповед, с която САЩ ще налагат пълен запор на имуществото на лица, които смятат за заплаха за мира, сигурността и стабилността на държавите от Западните Балкани. Това включва й корумпирани членове на правителства от страните в бившите Югославия и Албания. 
Действието на президентската заповед за Западните Балкани почти изцяло дублира последствията от глобалния закон “Магнитски“. 

"Тъй като икономическото възстановяване на Америка помага за задвижването на световната икономика, ние ще бъдем по-силни и по-способни, когато сме обградени от държави, които споделят нашите ценности и нашата визия за бъдещето - от други демокрации." - допълва президентът на САЩ Джо Байдън.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.