Изненадващо и въпреки забраната от началника си, бившият втори в ГЕРБ, Цветанов, надзърнал в публичното пространство с експертното си и меродавно мнение не за нещо друго, а за това как е представен комунистическия режим учебниците: "Надявам се, че министърът на образованието Краси Вълчев и ПГ на ГЕРБ няма да допуснат скандалния опит за подмяна на истината за комунистическия режим в новите учебници.", съветва ни в клин, ни в ръкав членът на партия ГЕРБ Цветан Цветанов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Повод за него е журналистически материал, в който се твърди, че в новите учебници по история комунистическият режим е представен манипулативно и тенденциозно.

"Подвеждащо, манипулативно и тенденциозно е представен комунистическият режим в повечето от новите учебници по история, по които учениците по история за 10-ти клас предстои да го изучават наесен", казва още физкултурникът с милиционерска биография и виден партиен строител.

Не бих обърнал никакво внимание на бръщолевенията на Цветанов, но ме тревожи друго - Бойко му забрани да се появява в телевизиите и в публичното пространство, а Цветан наруши забраната, макар и по един нелеп и странен начин. Не е известно историята да е в кръга на неговите интереси. Защо точно сега и защо по този начин Цветанов нападна комунистите? По-лесно би му било да коментира конгреса на БСП, слабостите на БСП в предизборната кампания за евроизборите или слабостите в работата на националния отбор по футбол - теми лесни, разбираеми и достъпни за всеки. Или Цветан се възползва от отсъствието на началника си, който за два дни ще пребивава в Брюксел?

Значи, Цветанов ще има време да вземе отношение и към учебниците по география. За учебниците по граматика и български език, всичко отдавна е ясно.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.