Смаяна съм от почти нечовешката експедитивност на родната прокуратура, когато трябва да повдига обвинение на неудобните на властта. Ето, вече и Георгиев от „Боец” е обвинен /по твърдения на прокуратурата/, във всяване на страх и паника сред популацията. Бил казал, че медиците на първа линия в болницата във Видин не били тествани. Това го е казал началото на април. Прокуратурата много чевръсто вече е готова даже с обвинителния акт. Само мога да предполагам колко паникьосани и припадничави граждани са потвърдили колко много страх и паника са изпитали при четенето на това съобщение.

Паникьосващите по традиция са неудобните на управляващите. Вече трети случай на неудобен политически човек, който е обвинен по странния член 326 ал.1 от НК, за всяване на страх и паника. И се замислям за популацията. Ми много сме крехки психически според прокуратурата. Значи при извънреден брифинг в 23.00 часа на Генкоронавирусщаба, на който ни уведомяват, че радиация няма, не и предизвикал припадъци от ужас, но изказвания на политически и обществени лидери, при които задават разумни и логични въпроси и изказват свои наблюдения, водят до инфаркти от ужас и скачания през терасата от страх!

И бих приела това като престараване на прокуратурата, ако съвсем различен подход нямаше към управляващите и сателитните им калинки. Моя сигнал за всяване на страх и паника срещу лицата Борисов и Мутафчийски, подаден на 13.04.2020 година, явно не е приоритетен за прокуратурата. Едва преди два дена, след многократни обаждания до информационния център и определено паникьосана реакция от служителките там, успях да получа входящия номер. Естествено, преписка няма засега образувана, нито пък някакви действия. Само да отбележа, че за това време прокуратурата е успяла да повдигне даже и обвинение по същия член, но не на управляващите, а на неудобните на управляващите.

Затова предлагам промяна в Наказателния кодекс, която отдавна обсъждам – направо да се запише, че гербав виновен няма, че управляващите политици и техните роднини, любовници, домашни любимци и калинки не носят никаква наказателна и административно-наказателна отговорност и да се приключи с тая мъка!

Елена Гунчева

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.