Днес 706 000 тиктокъри, имам предвид 706 000 ученици, влизат в клас. Като човек, към когото понякога се обръщате на улицата с уважителното „абе, ти не си ли тоя?“, мисля, че имам право да ви кажа нещо.

И то е: старайте се. Във всичко – в ученето, в спорта, в отношенията с хората, във връзката с родителите си, в обличането (сега има Pinterest, конкретно в моето детство много си личеше, че няма).

Никак не е готино да бягаш от час, да използваш думата „готино“, да говориш с учителя на „ти“, да се хвалиш, че не знаеш кога е битката при Върбишкия проход, да принизяваш хората до външния им вид, да си хвърляш фаса на улицата. Приятелите, които ще впечатлиш с това поведение, не са ти приятели. Яките момичета, които ще свалиш, изобщо не са яки.

Ако непрестанно размахваш среден пръст на света, след 18 той ще ти отвърне със същото. Дори по-лошо: ще те убие с безразличие.

Чети, информирай се и допускай грешките си от липса на опит, вместо от липса на усърдие.

Да, БАТЕ, на някои места става с връзки, но на повечето не става, БАТЕ. Истината, или поне моята, е, че ако си добър човек и се СТАРАЕШ, няма непременно да заспиваш с Майбах в гаража. Но ще заспиваш. Повтарям: ще заспиваш.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.