"Министърът не бил отговорен за кризата в Перник, но си е взел поука. Всичко е наред."

Така коментира Ивайло Мирчев днешното тв участие на министъра на водата и боклука Нено Димов.

Екоминистърът е на мнение, че от кризата с водата и боклука на италианските мафиотски кланове - Камора и Ндрангета, си е взел поука и това е достатъчно, за да запази поста си. 

Вчера Движението за права и свободи (ДПС) поиска оставката на министъра на МРРБ Петя Аврамова и министъра на МОСВ Нено Димов. Причината е водната криза в България.

„България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси. Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната“. Това заяви пред БНР Джевдет Чакъров от ДПС и подчерта, че заради водната криза трябва да бъде поета политическа отговорност и да се подходи достойно, с което намекна за оставките на ресорните министри.

„Трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства. Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири“, каза пред Чакъров, който е член на парламентарната комисия по околна среда и води, бивш екоминистър.

„Видно е, че има проблем, че има пропуски. Министрите Нено Димов и Петя Аврамова трябва да си понесат политическата отговорност“, заяви той.

На въпрос дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, Чакъров отговори, че в Движението все още не са провеждали разговор на тази тема, но изрази критика към БСП, че не са направили консултации с всички опозиционни партии за решението си да внесат вот на недоверие.

„Това предопределя резултата. Ние вероятно ще заявим определена опозиционна позиция“.

Министър Нено Димов е отговорен и за вноса на отровни отпадъци от Италия за горене в България.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.