Докато Франция и Италия започват разхлабване на мерките за борба с коронавируса с идващите Коледни и Новогодишни празници, България се събуди с първото място по смъртност от COVID-19 в света, а властта се подготвя да въведе пълен локдаун в държавата. Правителството на ГЕРБ тотално се провали в подготовката на здравната система за втората вълна на пандемита. Всъщност, управляващите начело с министър-председателя Бойко Борисов не свършиха абсолютно нищо в рамките на половин година, откакто в средата на лятото премиерът заяви, че пуска вируса свободно да се разпространява сред хората.

Днес от 10.00 ч. пред Министерски съвет ще се проведе граждански протест под надслов "Да спасим народа от фалит!", на който ще бъде заявено несъгласие с мерките на правителството за пълно затваряне на частния сектор в страната, което ще обрече милиони българи на глад и смърт. Нова телевизия анонсира протеста с fakenews, като излъга, че той се организира от ПП АБВ.

В деня на очакваното решение на правителството за по-строги мерки заради коронавируса, парламентът се заема с мъртвородената "нова конституцията на ГЕРБ". Депутатите ще гласуват проект за решение за провеждане на избори за Велико Народно събрание. Припомняме, че през лятото премиерът Бойко Борисов обеща да подаде оставка още в деня, в който бъде решено ще има или няма да има избори за Велико народно събрание. 

Ивайло Мирчев:

България от 24 ноември вече е на I-во място в света по смъртност от COVID-19. Три смразяващи графики.
Шокиращото - човек живеещ в България има средностатистически най-висок риск да умре от COVID-19, в сравнение с гражданин, на която и да било друга държава по света.
И за това не е виновен вирусът, а състоянието на здравната система и неадекватното поведение на правителството.
Сметката ще бъде платена предимно от лекари, учители, от хората на първа линия.

Илия Иванов:

Току що от телевизията за жълти новини и сензации NOVA, научих, че днешният протест под наслов "Да спасим народа от фалит!" се организира и от партия АБВ. Това е тотално фалшива новина и препоръчвам на така наречените журналисти от Нова, защото те не са, да внимават повече в лъжите си!

Стела Николова:

Днес първа точка в заседанието на #44срам била свикване на ВНС.
Дали, защото Венецианската комисия за пореден път им завъртя звучен шамар, заради глупостите, които пращат там, дали заради това, че КС трябва да се произнесе другата седмица за идиотската комисия, която си измислиха, Герб отново ще носят от 9 кладенеца вода, когато не мине.А Бойко обеща оставка, след решение за свикване на ВНС. Сега ще използват ситуацията с Ковид пандемията, и отново за наше добро ще останат, а бюджета, който са приготвили за догодина е досущ като конституцията им- трагичен.
Докато хората мрат по стълбите на здравеопазването ни, Герб вдигат заплати на чиновниците, увеличават срокове за назначени калинки, придвижват корупционни проекти и залагат бомби на следващото управление.
Когато и да си идат, все ще е късно, но са спокойни, че Гешев е зад гърба им.
Отстраняването на Гешев е нещото, с което трябва да започне следващото управление.
Някой бе попитал с какво от всички безумия на Герб ще се захванат политическите партии и да го заявят още от сега.
Убедена съм, че ако ДБ получи доверието на гражданите, първо ще се захване с освобождаването на прокуратурата от Сталинския модел, за да няма никога повече Цацаровци и Гешевци.
Нали помните: "Изчистете съдебната система и тя ще изчисти всичко останало"!
ВНС няма да има, а Герб ще се стопи като пролетен сняг, когато и да са изборите.

Велислав Величков:

Една голяма гавра с Конституцията, демокрацията и Правото е на път да приключи днес с последно действие на Борисовия театър на абсурда, наречен "нова конституция". Какво предстои после е по - интересният въпрос!?

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.