„Георг Спартански къде е като кмет на град Плевен? Град Плевен и проблемите в града не го интересуват. Като кмет не спазва обещанията си пред нас, гражданите. Обеща ни, че ще се заеме официално с въпроса за басейна, след като встъпи в длъжност кмет. На 12.11.2019 г. е положил клетва и е кмет и нищо не е направил по нашите проблеми, освен да се задълбочат...", пише до Liberta.bg Петя Трендафилова, която е част от Инициативен родителски комитет, създаден за решаване на неприятен казус, свързан с деца и правото им да спортуват.

Случаят касае 300 деца, които са принудени от обстоятелствата да пътуват до Козлодуй от Плевен и обратно, за да спортуват. Те са част от Плувен клуб „Инвиктус“ и заради това не им се позволява да използват общинския плувен басейн в града.  Межди Община Плевен и фирма "Аквазард" има сключен договор за стопанисване на плувното съоръжения. От своя страна "Аквазард", в нарушение на закона, преотдава басейна, като сключва друг договор, в нарушение на разоредбите на Закона за общинсктаа свобственост. Създалата се ситуация ядосва родителите, които твърдят, че кметът на града Георг Спартански бездейства и не разваля порочния договор.

"Благодарение на нас, хората, Георг Спартански е кмет и като такъв би трябвало да защитава интересите ни, да обръща внимание на всичко случващо се в града, но той не го прави. Загубихме доверието си в кмета. Мислехме, че можем да разчитаме на неговата подкрепа и съдействие,но сме сгрешили. За Георг Спартански са важни парите, получавани от наемателя Александър Ванков и неговата фирма "Аквазард", въпреки че би трябвало да прекрати договора му при тези нарушения и обстоятелства. Не го прави." - споделя Трендафилова.

Наемателят Александър Ванков не е имал право на преотдаване на басейна, а в продължение на 4 години го е преотдавал незаконно. Георг Спартански не е реагирал на нарушението, категорични са в Плевен.

"Георг Спартански, Вие сте допуснал наемателят да извърши нарушение. Щом като го казвате официално в интервю, това означава,че наемателят не е имал право на преотдаване на басейна.Следователно, като честен и почтен кмет на град Плевен, трябва да прекратите договора. Всички жители на град Плевен искаме да прекратите договора с наемателя и басейнът да се стопанисва от Общината, за да може да се ползва от жителите на град Плевен!" - обръщат се чрез нашата медия родителите от инициативния комитет.

 

За случващото се има входирани сигнали до Прокуратура на Република България, Президента Румен Радев, Националнияа омбудсман Диана Ковачева и до Министрески съвет - премиера Бойко Борисов. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.