Полиция и прокуратура са влязли в СБЖ, за да проверяват Общото събрание на Съюза на българските журналисти, алармира Анна Заркова. В същото време фармацевти и медици съобщават, че не само на рафтовете им, а и в складовете липсват лекарства - като определени витамини, противогрипни, антибиотици и ваксини, които се ползват за домашно лечение. Така на практика домашното лечение, без лекарства, става невъзможно в домашни условия, а от друга страна  -болниците отсега са препълнени.

В схемата може да има и скрит замисъл - да си задължително приет в лечебно заведение с диагноза Covid-19, за да върви клиничната пътека за този вирус. 

Разбира се, здравето на гражданите не е с приоритет за полиция и прокуратура. Нито неадекватното състояние на българския министър-председател, който сътвори здравен апокалипсис. Държавното обвинение е съсредоточено върху тормоз над журналистите, най-малко, за да ги респектира какви да ги говорят и пишат.

При казуса СБЖ има и нещо други любопитно - притежава имотчета. И на морето. И в центъра на столицата. А мафията е хвърлила око на тях, особено върху неоткраднатите все още от нея - мафията с държавни протекции, морски почивни бази. 

А ето за какво алармира във Фейсбук журналистката Анна Заркова:

"Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.
Това е лоша новина за българската демокрация, разбира се. Но е добра за съюза на журналистите. Щом го преследват с полиция, значи е жив!
СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години - веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван...Но се размърда напоследък и вече го бият - следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.
То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.