На среща при премиера Бойко Борисов кметът на столицата Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата в квартал „Лозенец“ е изтекло, съобщиха от правителствената пресслужба.

Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата. Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава, уточняват от пресслужбата.

Вчера пред бетонената грамада се проведе мащабен протест, на който бяха поискани оставки в правителството, МРРБ и оставката на шефа на ДНСК.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.