Заместник-шефът на КПКОНПИ Антон Томов Славчев може да провери шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, за когото Биволъ разкри миналата седмица, че не е декларирал пълната цена на апартамент на три нива и тераса. Възниква обаче въпросът кой ще проверява Антон Славчев, който също не е декларирал пълната цена на апартаменти и остъклена тераса от 244 кв. м..

В декларацията на Славчев е отбелязано, че терасата от 244 кв. м. струва 38 000 лв. Няма данни за идеални части. За странно ниската цена на терасата първи съобщиха от сайта “19 минути“.

В Имотния регистър се вижда, че същата остъклена тераса е изповядана на цена 216 419 лв., но придобивката е съвместна, а не само на Славчев, разкрива Биволъ.

Терасата е поделена между Антон Славчев, половинката му в живота и неговия брат

Терасата определено си си струва парите, тъй като е в нова сграда и е доста по-луксозна от обикновен остъклен балкон. Вижда се, че постройката е със солиден покрив и е напълно пригодена за целогодишно обитаване.

Достъп до терасата имат три апартамента на първия етаж на сградата на ул. Нишава 4 в кв. Хиподрума. Един от тях е собственост на Антон Славчев, а другият е на половинката му в живота Зорница Атанасова Тодорова. Третото жилище се води “ателие” и е закупено от брата на Антон Славчев – Светослав, който също се е включил в купуването на терасата.

Цената на апартамента на Антон Славчев е очевидно под всякакви пазарни стойности, тъй като той е платил за 62,6 кв/м. и три гаража (17,13 и 13 кв.м.) само 29 251 лв. В декларацията му те са описани по следния начин: апартаментът “18 639 лв. и приращение” и гаражите “10 610 и приращение”.

Зорница пък е платила 20 140 лв. за 64 кв.м.  Така средната цена на жилищата им се оформя около 150-160 евро на кв.м, а на гаражите по 100 евро на квадрат. По същото време в Хиподрума са изповядвани сделки на цени от близо 1000 евро на кв.м., показва статистиката за средни цени на продажбите в сайт за недвижими имоти.

Братът на Славчев е дал доста повече – 97 946 лв. за ателие от 80 кв.м. или 620 евро на кв.м.

Биволъ не разполага с нотариалния акт на този етап и не може да се види кой каква идеална част от терасата е купил, но така или иначе тя се ползва от целокупното семейство на Антон Славчев и декларираните 38 000 лв. не съответстват на стойността на имота.

Милиони от обществени поръчки в семейството

Дамата до Антон Славчев – Зорница Тодорова, е била за няколко месеца през 2011 г. собственик на фирмата  “ЮНИВЪРСЪЛ КОНСУЛТИНГ И КО ЕООД”. Както съобщи телевизия Евроком, през годините тази фирма е участвала в обществени поръчки за над 23 млн. лв.

Фирмата “Юни Проджект” ЕООД на нейния брат Христо Тодоров също печели доста обществените поръчки.Зетят на заместник-главния борец с корупцията е успял да се включи в проект с държавно финансиране за над 5 милиона, като най-големите му клиенти са Община Враца и Община Радомир и община Несебър за проектиране на водни цикли.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.