На извънредно заседание, в късния следобед днес Министерски съвет реши да освободи от заемания пост министъра на отбраната Стефан Янев. Това се случва след поисканата му оставка по-рано през деня от премиера Кирил Петков.

На брифинг за медиите в Министерски съвет Кирил Петков съобщи, че утре ще бъде предложена в парламента за гласуване оставката на Стефан Янев, а канидатът на "Продължаваме промяната" за военен минисърър се казва Тодор Тагарев.

Междувременно за тази вечер от 18:00 ч. пред сградата на Министерски съвет е организиран протест в подкрепа на Стефан Янев. По информация на LIBERTA.BG от организаторите, на него ще бъде поискана оставката на премиера Кирил Петков.

По рано днес президентът Румен Радев написа във Фейсбук по темата: "Смяната на министъра на отбраната в разгара на военна криза в съседство е риск, отговорността за който ляга върху управляващата коалиция. В избора на министър мнозинството трябва да се ръководи от разбирането за суверенитет, професионална компетентност и способност да се отстоява българския интерес".

Стефан Янев: "България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България трябва и според мен е длъжна да демонстрира позиция в защита на националните си интереси. Искам да споделя с българските граждани, че това, което се случва, че решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България. Нещо повече – опасни са за страната ни".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.