Изпълнителната комисия на ГЕРБ е стигнала до решение Цветан Цветанов да бъде освободен от задълженията като депутат и шеф на парламентарната група. Той обаче ще остане зам.-председател на партията. Ще продължи да отговаря и за структурите на ГЕРБ в страната. До решението се стигнало трудно, след дълго и трудно обсъждане, пише Фрог нюз, позовавайки се на свои източници в парламента.

 Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг. Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май. Ако остане в парламента, както предлагат някои активисти, това означава всеки ден да бъдем атакувани заради скандала с апартаментите. Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, коментираха депутати, пожелали анонимност. Според тях след връщането на Цветанов в България той ще активира своите върешно-партийни лобита и може да се очакват изненади. Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си. Борисов бил единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава.

Борисов имал и последната дума при обсъждане на ситуацията.

Вариантът е одобрен, но Изпълнителната комисия ще се събере, когато се върне Цветанов от САЩ. Ще проведат разговор с него и ще оповестят публично решението. Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат щетите в навечерието на изборите за европарламент.

Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки и щетите за самия него.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.