На 3 юли 2021 г., от 17.00 ч. в гр. Поморие ще се проведе 13-то издание на традиционния Европейския шампионат по фолклор “Евро фолк 2021”.

Форумът, обединяващ културата на европейските страни, ще се проведе на сцената на НЧ “Просвета 1888” – Поморие. На същата сцена, от 21:00ч., ще бъде организирана и официалната церемония по закриването на фолклорното събитие и награждаването на участниците.

Шампионатът предоставя възможността на ансамбли, певчески и танцови групи, хорове и оркестри от цяла България да представят творчеството си пред многобройна публика и авторитетно жури.

Фестивалът има състезателен характер, а голямата награда, която предоставят организаторите е Гран при “Орфей”, златен медал и диплом за Абсолютен европейски шампион по фолклор за 2021 година, както и парична премия от 1000 евро.  Конкурсът ще донесе на заслужили изпълнители още редица отличия.

Част от поредицата събития, сред които е и Европейският шампионат по фолклор, е записването на изпълненията с професионална аудио и телевизионна техника и излъчването им посредством стрийминг платформата на „EurofolkTV”.

Най-впечатляващите фолклорни интерпретации ще бъдат поместени и в обзорен музикално-документален филм, който ще бъден излъчен многократно в ефира на кабелни и сателитни телевизии.

Поради трудностите за преминаване на междудържавните граници, породени от противоепидемичните мерки, организационният комитет на форума обяви паралелното провеждане както на традиционно, така и на дигитално издание на надпревара.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.