Задържани са още трима служители на община Варна след ареста на двама в края на юли, съобщава "Дневник".

Трима служители на община Варна са били арестувани през последните 72 часа. Това съобщиха за "Дневник" източници, пожелали анонимност. Въпреки въпросите, изпратени до пресслужбата на местната администрация, до този момент от там не потвърждават, но и не отричат новината.

Официална информация за арестите не е разпространена нито от прокуратурата, нито от Областната дирекция на МВР във Варна, въпреки че те очевидно са се случили най-вероятно в сряда.

"Дневник" успя да получи индиректно потвърждение за задържането само на двама общински служители през пресцентъра на Окръжния съд във Варна. Оттам съобщиха, че мерките за неотклонение, които прокуратурата е поискала да им бъдат наложени ще бъдат гледани след 14 ч. днес.

Това е втората серия служители от администрацията на кмета Иван Портних, които са арестувани през последните три седмици. На 31 юли при при получаване на сумата от 10 хил. лв. бе задържан мъж на 29 г. По-късно бяха задържани и още двама души, единият от които главният инспектор в дирекция "Строителен контрол" в община Варна - Добри Добрев. По-късно на двама бе повдигнато обвинение за това, че "с цел да принудят лице да се разпореди със сума от 15 хил. лв, са го заплашили с увреждане на имуществото - събаряне на недвижим имот, под предлог, че е незаконен".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.