Множество фалшификации са оказват в дъното на отстраняването на Борислав Гуцанов като председател на БСП - Варна. Истината лъснала, когато той изпратил на „Позитано“ формуляри за членове на партийната структура, които са починали, не съществуват в системата ГРАО и формуляри на различни хора, но с една и съща снимка.

Гуцанов отдавна поддържа организации, в които има несъществуващи членове, за да може на база на тяхната надута численост да излъчва повече делегати на конференцията, която да го преизбира за председател, както и за делегати на конгреса. Документацията била черно на бяло и така лесно се установила измамата.

Друг аргумент за сваляне на доверието бил, че Гуцанов капсулира структурата и се обгражда само с хора, които е назначил на работа в собствените си фирми и които за едната заплата са готови на всичко.

От години не са тайна  и обвързаностите му с бизнес интереси във Варна, като за техните цели търгувал с гласовете на общинските съветници.

Нинова изтъкнала всичко това на среща с актива и заявила, че никой няма да повярва, че БСП е алтернатива, след като Гуцанов е част от модела на управление на Варна.

Приближените на градския лидер скочили на протест срещу председателя, но Изпълнителното бюро били безкомпромисни.

Запознати твърдят, че чашата на търпението на Нинова преляла, когато ѝ представили доказателства, че Гуцанов е бит и унижаван публично от представители на бизнеса на рожден ден, на който е присъствал и където му е търсена сметка за съмнителни финансови операции.

Нинова заявила, че това е абсурд, че това не може да е лицето на БСП във Варна и че ако БСП се яви така на местни избори, това ще е краят ѝ в морската столица.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.