Премиерът на България Бойко Борисов ще напусне по-безславно властта от своя първи "университет" - комунистическият диктатор Тодор Живков. Българскят народ се събуди след 11-годишния авторитарен режим на ПП ГЕРБ и нения опекун, които разрушиха демократичните устои и правовия ред в държавата, потъпкаха върховенството на закона и превърнаха България в страната с най-висока корупция в ЕС, с най-висока смъртност в света, най-бедната и болна нация сред членките на Съюза, поставена на позорното 111-то място по свобода на словото.

Днес България е изправена пред тежка социално-инокомическа, обществено-политическа и финансова криза. Обявената от СЗО пандемия от Covid-19 допълнително засили ерозията на демократичните и правови стълбове в страните, в които авторитарните режими разгърнаха потенциала си под претекста на противоепидемичните мерки срещу вируса. България не остана встрани от тези тенденции с обявеното от правителството извънредно положение, което ограничи гражданските права и замрази икономиката за 60 дни, но не предложи адекватни и най-вече работещи мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса, с което допълнително повиши интензитета на общественото напрежение.

Кражбите от публичните средства, корупцията, облагодетелстването на обръчи от фирми на олигарси (близки до властта), гладът, покачването на безработицата, липсата на перспектива, затриването на българския народ по най-жестокия, безскрупулен и унизителен начин продължава с пълна сила под ръководството на правителството и неговия ръководител Борисов, заявяват участниците на днешния протест в столицата София. Те имат едно основно искане: оставка на правителството и премиера Бойко Борисов.

Още по темата: Множеството проби полицейския кордон: "Ще протестираме до оставката на Борисов!"

Въпреки обявената късно вечерта на 13.05.2020 г.  от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев "епидемиологична обстановка" в страната - отсрочваща оставката на правителството, днес хиляди недоволни огласиха площад "Народно събрание". Те обиколиха сградите на министерство на финансите, здравеопазването и министерски съвет - поискаха оставките на здравния министър и на финансовия министър Владислав Горанов, като заявиха, че няма да прекратят протестните действия, докато Бойко Борисов не депозира своята оставка като министър-председател на България.

По всичко личи, че кредитът на доверие към третия кабинет на ГЕРБ е отдавна изчерпан, а с това ще бъде поставен и краят на политическата кариера на Борисов.

Източването на еврофондове, пробитата съдебна система, купените медии, прането на пари, трафикът на наркотици, контрабандата с други легални и нелегални стоки и множеството трансгранични тежки престъпления, с които е свързвана България и нейни официални лица в международния дипломатически обмен и разследвания на чужди служби, допълнително превръщат страната ни в нежелана, дори опасна за инвеститори територия, в която срещу инакомислещите и нежелаещите да плащат рекет бизнесмени и банкери се насъскват модерните "бухалки" на властта  - НАП, ДАНС, МВР и прокуратура.

Гражданските протести в България, аферата за пране на пари  "Барселонагейт" в Испания (по която е разследван и българският премиер), наказателната част по делото "РИКО" в САЩ (свързана с депутата-олигарх на ДПС Делян Пеевски) и новосъздадената Прокуратура на ЕС, оглавявана от Лаура Кьовеши, много бързо могат да доведат до тотална промяна на политическата обстановка в страната ни, свързана с арести и обвинения за политически и овластени лица.

***********************************************************************************************************************

Коментар на Ангел Ежев във Фейсбук:

"В цялата политическа история на България, не е имало правителство, което да е забъркало толкова много скандали, за толкова кратко време, като това на Мутрата: 1: Костинброд 2: Кумгейт 3: Суджуците 4: Ти, си го избра (гл. прокурор Сотир Цацаров) 5: 6-те апартамента 6: Тефтерчето на Златанов 7: Двете каки 8: Търговския Регистър 9: Калинките (няколко варианта) 10: Чумата в Странджа 11: КТБ 12: Болниците във фалит директорите им милионери 13: Ваксините 14: Ивайло Московски (недосегаем) 15: Цецка Цачева (бягащите през седмица затворници) 16: Фалита на Олимпик (некадърност и безхаберие) 17: Гинка и ЧЕЗ 18: Граничната ограда 19: Напуканите и постоянно в ремонт магистрали 20: Корупцията в ДАИ 21: БДЖ 22: Увеличение на цените (на почти всичко) на почти всичко 23: Децата с увреждания 24: Оръжие от България, в ръцете на терористи от Сирия и Украйна 25: Договора Борисов-Порошенко (лечение на украински военни в нашите болници) 26: Ало, Ваньо 27: Мишо Бирата 28: Лъжа, след лъжа 29: Буда30.Проблемите в МВР 31: Проблемите в КАТ 32: Проблемите в НАП 33: Откритите стотици милиони евро в банковите сметки на депутати, прокурори и т.н. при фалита на КТБ 34: Източването на Евро-Фондовете 35: Незаконно подслушване (на граждани, съдии, ,президент,журналисти) 36: Огромна корупция навсякъде 37: Имоти и земи на депутати, министри и зам. министри в чужбина 38: Обществени поръчки на тройно завишени цени 39: Санирането 40: Печатницата за фалшиви бюлетини 41: Корумпиран фин. министър 42:Тъпа и продажна външна министърка 43:Вманиачен патологичен лъжец за премиер 44:Агент на ЦРУ прави изборите с лъжи и покупки на гласове 45:Продажба на гражданство без аналог в нарушенията на законите на България 46: Подмолна комбина с ДПС 47. Къщата МУ в Барцелона 48. Далаверите на Горанов.

Пробойните на мутро-клептокрацията:  Пробойна с изкланите животни в Странджа; Пробойна в Агенцията по вписванията; Пробойна в Агенцията за българите в чужбина; Пробойна с винетките на АПИ; Пробойна с циничното отношение на Симеонов към майките и болните им деца; Пробойна с раздаването на два милиарда излишък за броени дни в края на 2018 г.; Пробойна с глобата от ЕС за злоупотреба с газоразпределителната инфраструктура в размер на 150 милиона; Пробойна с грозния лобизъм в застрахователната дейност и бруталното повишаване на данъците на автомобилите; Пробойна с падането на граничната стена с Турция и неефективната ограда с Румъния срещу чумата по прасетата; Пробойна с пропадането на АМ Марица; Пробойна в политиката с Македония, довела до сключване на срамен договор, с който признахме македонска нация, език и история; Пробойна с поредното отлагане на електронното управление; Пробойна с провала на конкурса за изтребители.

Има ли нещо, в което Борисов не е замесен?!"

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.