Ние, българите, сме корав народ. Не можеш да ни смутиш с някакви ексцесии, вируси, войни, робства, диктатори и т.н. Но признавам, последните изпълнения на Територията успяха дори обръгналите на всякакви простотии българи да се почувстват като във специализирано заведение за душевно здраве.

Усещането навсякъде е за хаос и мизерия, а Онуй всеки ден се кълне, че просперираме, направо се задръстихме от просперитет, ето даже суперкомпютър си купихме, че иначе всичко друго ни е наред. Слушаме го и не вярваме на ушите си, че човек може да е чак пък толкова прост. Ми не може, необятната му простотия просто не се вмества в нормалните представи.

Прокуратурата пък се изживява като селския пехливан, махленска клюкарка и недоучил студент, като всеки ден прави всичко възможно да убеди българите, че таквоз нещо като правосъдие и закони няма. Не че сме мислили нещо различно, но чак пък такава гавра с правото никой не е очаквал.

Арестуват се хора само защото са неудобни. Мачкат се други, защото са приятели или познати с неудобни на властта. Всеки, позволил си да каже различно мнение, вече става тулуп, маргинал, нещастник, негодник и така нататък. Вече свикнахме премиеринът да ни навиква и обижда като на селски пазар всеки път, като се появи по телевизията. Уважение към народа ли - трънки! Ние като народ сме сведени до обслужваща егото Му пасмина тулупи.

Не остана нито един сектор, където подигравката, гаврата и кражбите да не са ежедневие.

Това просто не може да продължава така. Банда психопати се гаврят с народа, подкрепяни от прокуратурата, полицията и службите. И май ще трябва да се постъпи с тях така, както се прави с побеснелите кучета.....

Елена Гунчева

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.