Протестиращите искат президента Румен Радев да излезе и да ги подкрепи. От площад "Народно събрание" митингът ще продължи пред сградата на Министерски съвет, с очакване премиерът Борисов да излезе от там и да подаде оставката си.

"Оставка! Оставка, Борисов, моментално подавай оставка! Долу диктатурата! Долу Тиквата!", скандират пред сградата на народното събрание омерзени от упралението на Борисов българи. На протеста, който започна преди 40 минути - в 12.00 часа, както беше предварително обявено във Фейсбук, са се събрали множество граждани от различни възрастови групи и отрасли.

Още по темата: Краят наближава, Борисов си отива

Официлано събитието е организирано от ПП "Възраждане", но под паметника на "Цар Освободител" се присъединяват всякакви хора, обединени под мотото: "Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!", с едно единствено искане: ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И БОЙКО БОРИСОВ.

Пред камерите на БСТВ председателят на Асоциацията на таксиметровите шофьори заяви, че нямат пари да си плащат патентния данък, защото не са работили 2 месеца, държавата ги е оставила без работа и пари. Обеща, че ще блокират София и ще протестират до оставката на премиера на България и шеф на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов.

Бизнесмен сподели, че управляващите подпомагат дружества близки до властта, които искат да фалират останалите. Допълни, че конкурентна фирма краде служителите му.

Броят на протестиращите постоянно нараства, като към момента надхвърля 2000 души, които скандират: "Мафия!".

"Бойко Борисов и неговото корумпирано и престъпно правителство трябва да подадат веднага оставка. Или ще махнем българоубийциите, или ще затрият държавата и народа ни. Къде е Корнелия Нинова? Да дойде тук при нас! Тук трябва да бъде и президентът Румен Радев, искаме да ни подкрепи!", каза равълнувана гражданка.

Протестиращите се обърнаха и към полицаите, охраняващи събитието: "Престанете да пазите престъпника! Не ставайте съучастници на българоубиеца и мафията!".

Множеството проби полицейския кордон и спря движението на автомобили. Чуват се викове: "Оставка и затвор!". Пристига подкрепление от жандармеристи.Гражданите искат да влязат в сградата на Парламента.

По всичко личи, че страхът на ГЕРБ и Бойко Борисов е основателен, защото краят на политическата му кариера и пребиваването във властта, паразитирайки на гърба на данъкоплатците от България и Европейския съюз, е дошъл.

Националните зависими проправителствени телевизии - БНТ, БТВ, НОВА, КАНАЛ 3, които всеки ден и час напоително отразяват брифингите на министерски съвет и Бойко Борисов, са изпаднали в ступор от ескалиращия народен гняв и нито една от тях не излъчва на живо.

Протестът продължава пред сградата на Министерство на финансите, където се иска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, който е отговорен за харченето на парите на данъкоплатците. След това гражданите ще се пренесат пред Министерски съвет. Там протестиращите заявиха, че искат да излезе премиерът Бойко Борисов и да подаде оставка.

Единствената телевизия в България, която отразява пряко от мястото на събитието в реално време, е БСТВ:

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.