От два часа се каня да напиша нещо, но нямам никакво желание...

Нямам желание, защото на 24 май (Ден на българската просвета и култура) ми показват Борисов, Горанов и образователния Вълчев във велинградско село, застанали пред хоремаг (барака). Оказва се, че това не било хоремаг, а училище! Но до 15 септември щяло да има ново.
Нямам желание, защото главният секретар на МВР и апелативният прокурор на Варна ми обясняват на брифинг как журналистът Георги Александров имал алкохол в кръвта и затова се е удавил във фекалното езеро. Пробутват ни версия за нещастен случай или самоубийство. Но никой не пита - защо е намерен в езерото, а не в морето, например?! Та нали точно в това езеро с една спукана тръба са откраднати 5 млн. евро, рибата измира, а Варненският залив е почернял от говна?!
Нямам желание, защото "Върви народе възродени, към светла бъднина върви" отдавна изгуби смисъл. Нито вървим, нито сме възродени. Нито ни е светло, нито сме...

Абе... нямам никакво желание...

Честит празник още веднъж!

За съжаление "празник" все повече започна да се доближава до "празен" (изпразнен от съдържание), отколкото до глагола "празнувам".

Лицемерие, празнословия, а за капак и (ръко)пляскат!
На кое и за какво пляскат - на неграмотността в българските училища?! На премиера еднокнижник (Винету)? За разрушените и закрити училища? На висшистите миячи на чинии и берачи на плодове и зеленчуци в други държави? На ограбената България? На прокудения народ? На шльокавицата в чатовете, форумите?...

Стоян Тончев

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.