От жертва, Димитър Върбанов от "Господари на ефира" може да се превърне в обвиняем за лъжесвидетелстване и набеждаване, се обсъжда в прокуратурата. Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова заяви, че прокуратурата е заблудена от него и това е удар върху доверието към журналистите.

Нова тв също се разграничи от репортера, който от два дни се изживява като жертва на физическо посегателство и заблуди дори премиера Борисов, който явно чакаше само това - повод да спрат да му се присмиват за "снимката с Тръмп" - и си позволи да дава нареждания от Ню Йорк: до час и половина да има арестувани, както и се случи!

“В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки, че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента”, пишат от телевизията, която сред населението е известна като медията, която обслужва властта.

Димитър Върбанов е уволнен и от развлекателното предаване "Господари на ефира".

Коментари

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.