Турски гражданин е бил отвлечен и изтезаван край Свиленград. 60-годишният Шюкрю Бенли написа за преживяното на страницата си във „Фейсбук”.

„Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и каза „президентът издаде смъртната ти присъда”. Но трябваше да знаят, че само аз мога да си издам подобна присъда. Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези които подстрекават убийството ми са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи приятели и близки изводите от случилото се. Останете с добро”, пише Бенли.

Журналистът е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември, пише местното издание „Сакар нюз”. Откаран е в къща в село Чернодъб, където срещу него е проявено насилие. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември.

По случая е образувано досъдебно производство. Kъм момента няма задържани лица.

Бенли живее от около година и половина в България. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро.

А в друг статус в социалната мрежа турският гражданин разказва, че е бил упоен с етер, а очите му са били завързани.

„Свободата ми беше отнета по много див и животински начин. Съблякоха ме чисто гол и в продължение на три часа бях подложен на всевъзможни изтезания, за които мoже да се досетите, със завързани очи. Удряха ме с юмруци, с ритници, окачиха ме на „палестинска примка”, пускаха ми електричество, облякоха ми женски дрехи и ме налагаха с палка!”, твъди турският журналист.

Междувременно случаят беше отразен и в одринския вестник „Гюндем”. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.