Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия-Столична община (ОИК-СО), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

"Току-що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК - Столична община, с които ни беше отказана регистрацията - отиваме на избори!”, написа във Фейсбук кандидатът за кмет на София.

Преди дни ОИК-СО отказа да регистрира бившия кмет на район "Младост" и сподвижничката й Биляна Петрова за изборите с мотива, че предложенията за кандидатурите им е било внесено 7 минути след крайния срок.

Десислава Иванчева и нейната заместничка в община "Младост" Биляна Петрова са под домашен арест, след като на първа инстанция бяха осъдени за поискан подкуп от състав на Специализирания наказателен съд.

В края на месец май Иванчева участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент, водеше кампанията от домаси, и спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като "Атака" и НФСБ.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.