Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и пожарникарски шапки, отличителни елементи, десет униформи и над петстотин макети на полицейски и противопожарни автомобили от цял свят, ще бъде открита в Бургас. Тя се организира от Международната полицейска организация – регион Бургас към Международната полицейска асоциация - секция България, със съдействието на Регионален исторически музей – Бургас и Културен дом на Нефтохимика.

В експозицията са включени елементи от личните колекции на Павлин Ковачев – председател на Международната полицейска организация в морския град, Вероника Дойчинова - служител на Гранична полиция, доцент Людмил Георгиев – преподавател в Академията на МВР и немският им колега и партньор Щефан Емрих.

„Идеята възникна след разговор с доцент Людмил Георгиев, който от много години прави подобни изложби. Освен това, с което той разполага, ще покажем голяма колекция от макети на полицейски и противопожарни автомобили, автобуси и камиони. Тя принадлежи на нашия приятел от Германия Щефан Емрих, който любезно ни я предоставя. Включили сме елементи от моята лична колекция и от тази на колежката ни Вероника Дойчинова. В България до сега толкова голяма изложба по темата не е правена“, разказа Павлин Ковачев.

Експозицията вече може да се види, но ще бъде открита официално на седми юни, от 10.00 часа в Културния дом на Нефтохимика в Бургас. Тя ще бъде на разположение за разглеждане от жителите и гостите на Бургас до края на месец юли.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.