„Президентът Радев връчва мандат на партията на Слави.“

В това съобщение, обиколило днес медиите има една фактическа и една политическа грешка, коментира проф. Николай Слатински.

Според него "фактическата грешка е, че мандатът се връчва не на „партията на Слави“, а на кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“.

"И ако в шахмата пешката евентуално може да стане царица, то в политиката царицата елементарно става пешка. Нашата блестяща шахматна прима само за няколко седмици в политиката научи този печален факт. Даже не факт, а фарс. Със собственото си участие в него" - допълва професорът.

Той аргиментира тезата си така:

"Политическата грешка е, че президентът трябва да връчи проучвателен мандат на посочения кандадат за министър-председател да състави правителство. А тук няма да има никакво проучване от този кандидат. Той е манекен като в модна къща „Валентина“ от късния соц – ням и без право на глас, носещ красива премяна, стоящ за красота на витрината - само да вземе и да върне папката. Така е наредено – да не се и опитва да нареди кабинет. Ето защо това не е проучвателен, а профуквателен мандат."

Тъпо и безидейно профукан мандат. Като в елементарно, леко нецунзурно шоу. Сложете поне една червена точка!, апелира проф. Слатински.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.