Чух арогантното недоразумение Горанов как казва, че няма как да се помогне на "фалиралите калпазани от вчера“. Подобни политици трябва да накарат най-после българите да се задъхват от гняв. Ако това негово изказване се преведе на английски, а то сигурно ще стигне до англоговоряща преса или поне до дипломатите, то те ще прочетат как министър на финансите, който сам по себе си е клошар, битуващ в чуждо жилище, нарича фалирали бизнеси с обидни думи като -- bums, good for nothing, loafers, sluggards….

Тези думи на английски, които са еквиваленти на "калпазанин," звучат също толкова гадно както и на български. И не е необходимо да казвам какво ще се случи с един политик в немутренска държава, ако изрече тези думи публично, особено по време на такава криза.

За никой не е тайна, че на политиците на ГЕРБ им липсва интелект, образование и култура на най-примитивно ниво, но дори и мозъчно ощетени нисши организми развиват интелекта си в зависимост от обстоятелствата. Но не и тези, не и тези във властта.

Не знам какви пиари има в клетия Министерски съвет, но не е лошо да обяснят на самозабравилите се смешници като Горанов, че той няма право да обижда хора, чиито бизнеси са фалирали.

По принцип фалита не е обидна дума в икономиката и финансите, както той би трябвало да знае. Хората, които се опитват да правят бизнес и не успяват поне работят, за разлика от некадърните търтеи в държавната администрация, и докато работят тези хора плащат данъци да хрантутят циничните некадърници като Горанов! Освен това често фалирали бизнесмени започват нови успешни бизнеси.

Самият президент Тръмп е фалирал поне 4 пъти! Хайде Горанов да отиде да му каже на Тръмп, че е калпазанин!

Това което искам да кажа е, че не може да се говори така! И че само в държави подобни на България, удушени от корумпирани олигархични структури, недоразумението Горанов може да бъде министър!

Татяна Кристи

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.