Днешната политическа ситуация в Сърбия може напълно да бъде сравнена с онази отпреди 25 години, когато управляваше Слободан Милошевич. Това каза бившият вътрешен министър и бивш премиер на страната Зоран Живкович, предаде БГНЕС.

Днес тези, които са на власт, преди 25 години купуваха банички на Милошевич. Единствената разлика е в това, че днес те са по-значими, но те водят същата политика. Разбира се, че това става по един друг начин. Става въпрос за "ъпдейт" на политиката на Милошевич", каза Живкович и подчерта: Те лъжат своя народ. Лъжат и всички около себе си.

"Те твърдят, че са за Европейския съюз, но и преди 25 години по едно време Милошевич се сочеше като "гарант за мира на Балканите". Така дори го определяха някои на Запад. Днешните ръководители в Белград лъжат за някакви велики успехи, а и Милошевич лъжеше по същия начин, но същевременно бе затънал до гуша в корупция и престъпност. Единствената разлика е в това, че днешните ръководители са пет пъти по-примитивни от самия Слободан Милошевич", подчерта бившият сръбски премиер.

Според него в момента опозиционните сили трябва отново да бъдат обединени както са направили по онова време. "Да премахнем суетата. Да победим злото, което по онова време се казваше Милошевич, а днес носи името Вучич", каза в заключение Зоран Живкович.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.