Разкрития на бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от 2017 г. са в основата на последната акция за имотни измами тип „брак с починал“ на прокуратурата. Новият главен прокурор Иван Гешев се похали с операцията на подопечното му ведомство по същият този сигнал, който е от преди три години.

Това научи Фрог нюз, след като се запозна със самия сигнал на двете жени.  Любопитното е, че Иванчева и Петрова информирали за дръзкото престъпление държавното обвинение още през 2017 година, но не получили никакъв отговор от ведомството. По всичко личи, че информацията е била хвърлена във фризера и извадена оттам, след като Гешев поема ръководсвото на прокуратурата.

"Фрог нюз" ни се свърза с Биляна Петрова. Тя обясни много подробности:

  .Още през 2017 г. разкрихме измама с 8 апетитни имота в центъра на София и незабавно сезирахме Софийска районна прокуратура (сигнал № на 50068 от 6.12.2017 г.), като изпратихме и всички данни, и документи, включително имената на участващи лица. Предоставяме сигнала на медиите със заличени личните данни. Сигналът ни е именно за случая на фиктивен брак „сключен” в Русия, който прокуратурата даде вчера като пример.

Схемата е следната:  Измамата е за парцели и апартаменти в центъра на София (повечето около пл. "Руски паметник") на обща стойност по пазарни цени над 2 милиона лева. Измамниците са изтеглили „късата клечка”, защото единият от тях живее в "Младост", където са поискали да бъде вписан акт за граждански брак, сключен между двама българи в Русия. Тук искам да защитя работещите в район "Младост" – те първоначално са вписали акта, защото към молбата са приложени всички документи, които са имали необходимите заверки, включително от Министерство на външните работи. 

След това се оказва, че "младоженката" е оставила голямо наследство. Помня тази история, защото е като сценарий за филм – в нея са вплетени пари, смърт и верни приятели, на които жената е разчитала в края на живота си (след като е загубила съпруг и дете) и на тях е завещала всичко.  В рамките на шест месеца Лиляна М. губи съпруга си и единствената си дъщеря. Остава сама без роднини и с няколко апартамента и земи в центъра на София. С помощта на приятелите си, театъра и разходки сред природата продължава да живее. След пет години  пред нотариус завещава всички имоти на своите приятели. На следващата година изчезва по време на круиз. Тялото й не е намерено, но в каютата има предсмъртно писмо. Затова смъртта ѝ е обявена след 3 години. Малко след това в район Младост постъпиха документи за вписване на граждански брак между нея и друг българин, сключен в Русия. Документите имат всички заверки.  След няколко месеца обаче получихме данни от приятелите на Лиляна М., че в Русия такъв брак не е сключван.

Както е по закон, с г-жа Иван.чева незабавно информирахме прокуратурата, защото само тя е компетентна да разследва и повдига обвинения. В края на сигнала молим да ни информира за резултатите. До ареста ни след 4 месеца не беше получен никакъв отговор, че прокуратурата е свършила някаква работа! С екипа на район "Младост" за 1 година разкрихме десетки имотни измами и сигнализирахме прокуратурата, която за 2 години не направи нищо. Това е само една от всички тези измами.

Най-наглото в случая е, че вчера главният прокурор Иван Гешев, който на 17 април 2018 като административен ръководител на Специализираната прокуратура неправомерно ръководеше лично нашия брутален арест и който изрече редица лъжи за нас в национални медии, ремонтира днес репутацията си като се кичи с разкрития по нашите сигнали. Сигналите, които Сотир Цацаров най-вероятно  е прибирал в чекмедже по поръчка на управляващата мафия.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.