Премиерът Кирил Петков заяви днес пред медиите в Брюксел, че в основата на корупцията в България стоят 20 човека, но нямало арести, за каквито хората настоявали, защото Иван Гешев е все още главен прокурор. И призовава за търпение!

Добре - търпение, но докога ще е Иван Гешев главен прокурор? Нямаме нужда от констатации за неща, които всички знаем, а от решителни законодателни действия в тази посока и като за начало - разпускане на ВСС и отзоваване на партийните назначения там.

Премиерът Кирил Петков иска да бъдем търпеливи или казано по друг начин - "хубавите неща стават бавно", "трай, баба, за хубост", "бързата работа - срам за майстора", "бързата кучка слепи ги ражда" и т.н.

Кирил Петков в Брюксел: Проблемът е прокуратурата, 20 души са в основата на корупцията в България

С подобни призиви за търпение -  "800 дни", "почакайте", "когато му дойде времето", се изнизваше пред медиите Симеон Сакскобургготски, като министър-председател, и избута цял мандат. После НДСВ влезе в "Тройната коалиция" (НДСВ, БСП, ДПС), с премиер Сергеж Станишев, а след това дойде Бойко Борисов на власт. Останалото всички го знаем.

Та, въпросът ми е - ние 800 дни ли ще трябва да чакаме Кирил Петков, или цял мандат?

Търпението отдавна е изчерпано. И скоро ще има "улица"!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.