Изборите за депутати на Европейския парламент в България ще се превърнат в "Сталинградска битка". Почти в цялата страна НФСБ и АТАКА са без структури - разпадат се. "Българска пролет" /БП/ ще участва на евроизборите в коалиция. Общински съвет - Бургас ще има нова група. Това са част от новините, които лансираха пред медиите в Бургас председателят на "Българска пролет" Велизар Енчев и областният координатор на партията Ангел Божидаров.

Тема на пресконференцията беше: "Напускане на координатори, общински председатели и членове от партия НФСБ и присъединяването им към партия "Българска пролет". На срещата с медии Велизар Енчев обяви, че бившият областен координатор за Бургас на НФСБ и член на Националния политически съвет Ангел Божидаров, вече е член на "Българска пролет" и областен координатор на партията.

Останалите напуснали НФСБ, които вече са се влели в редиците на БП са: Филил Филипов - председател на общинската организация в Царево; Дико Градев - общински съветник на Царево; Стоян Диханов - председател на общинската организация в Приморско; Неделчо Неделчев - председател в Созопол; Мара Георгиева - председател на организацията в к-с "Лазур" /Бургас/, както и всичките й членове; Диян Георгиев - секретар на организацията за Айтос; кметът на село Горица (община Поморие); Георги Георгиев - председател за Карнобат; Мариян Денев и др.

На пресконференцията присъства и бившият областен координатор на АТАКА за Бургас Сергей Зайранов, който вече е част от БП. Той обяви, че партията на Волен Сидеров не само, че вече няма структура в Бургас, но няма почти никакви структури и в страната. Той е отвратен от безпринципните действия на доскорошния си политически съратник, който "приседна на Борисов".

В изборите за ЕП "Българска пролет" ще се яви със сигурност в коалиция и най-вероятно това ще е с БСП, съобщи Велизар Енчев, като допълни, че разговори се водят и с партия "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Ангел Божидаров хвърли ръкавицата на Валери Симеонов и се закани да бие НФСБ в Бургас на местните избори. Областният координатор на БП съобщи, че предстои да внесе в Общински съвет - Бургас документите с подписите на независимите съветници, които ще сформират нова група в местния парламент.

Разочарованите и напусналите НФСБ и АТАКА изразиха всеобщо отвращение от водената от тях политика, която по никакъв начин не кореспондира с предизборните им обещания за увеличение на пенсии и заплати, като по този начин нагло са излъгали избирателите си.

Във връзка с другия коалиционен партньор на "Обединени патриоти" - ВМРО, Велизар Енчев каза, че няма информация в страната структурите им да се разпадат и не е получавал обаждания от членове и координатори на ВМРО. Относно международния скандал за търговията с българско гражданство и публикациите за това в медията на Европейската комисия EURACTIV.COM, Енчев хвърли бомба. Председателят на БП съобщи, че министърът на външните работи на България Екатерина Захариева /ГЕРБ/ и евродепутатът Андрей Ковачев /ГЕРБ/ са се опитали да оказват натиск на ЕК и Юнкер чрез други структури на ЕК, като са им поставили ултиматум - или първата публикация в сайта, където са замесени техните имена, да бъде свалена от EURACTIV, или Катя Матева да докаже твърденията си. Така се стига до вчерашната втора публикация на медията, където се изнасят факти от разпита на Катя Матева пред ДАНС, с конкретни доказателства за корупция и продажба на български паспорти.

Според Велизар Енчев това е ужасяващ опит за натиск на ГЕРБ и медийна цензура, като такива се прилагат успешно в България и поради тази причина сме на 111-то място по свобода на словото.

Енчев е категоричен, че ако ГЕРБ бъдат победени дори с един депутат от най-голямата опозиционна партия в България при вота за евродепутати, то предсрочните избори ще са факт. Той предвижда още тотален провал на изборите за ЕП през месец май за "Обединени патриоти", като заяви, че за това са наясно и в ГЕРБ. 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.