Българската армия увеличава помощта, която оказва на МВР по охрана на държавната граница

Министерството на отбраната увеличава помощта, която Българската армия оказва на МВР по охрана на държавната граница във връзка с увеличения миграционен натиск по българо-турската граница и предстоящите избори. В охраната ще участват военнослужещи, транспортна техника и безпилотни летателни апарати, съобщават от Министрство на отбраната.

В последователни срещи, последната от които днес, конкретните параметри на допълнителната помощ бяха договорени между Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, с участието на Главна дирекция „Гранична полиция“.

От 27 август 2022 г. Сухопътните войски ще увеличат поетапно участието си с повече от 300 военнослужещи с необходимата транспортна техника с повишена проходимост. Военнослужещите ще продължат да провеждат съвместни патрули със служители на ГД „Гранична полиция“.

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 1 ноември 2021 г. военнослужещи от състава на Сухопътните войски всекидневно оказват съдействие на органите на МВР за охрана на държавната граница.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.