Бившият министър на вътрешните работи и настоящ лидер на партия АБВ Румен Петков се е снимал пред прословутия палат, за който се смята че е на Владислав Горанов, и пита прокуратурата на Иван Гешев с какви средства е построен.

Освен безплатен апартамент, кръстникът на Владислав Горанов му е осигурил и луксозна вила във вилна зона “Ярема”. Импозантната сграда принадлежи на Снежана Сариева, съпруга на кръстника Иван Сариев. Владислав Горанов често я посещава, а съседите твърдят, че дори надзиравал строежа и давал инструкции на работниците, пише през 2018 г. Биволъ.

Днес Румен Петков публикува своята снимка на страницата си във Фейсбук, придружена с въпроси към "главния прокурор, един друг и още двама":

"1. На кой е дворецът?
2. Кой живее в него?
3. С какви средства е построен?
4. Подозирам, че един от живущите не плаща наем (по навик)…."

Името на Владислав Горанов като министър на финансите е забъркано в серия от публични скандали, кореспондиращи със закононарушения и евентуално извършени престъпления, но към момента се радва на пълен политически и прокурорски "чадър", поради близостта си с депутата-олигарх на ДПС Делян Пеевски.

След като се разбра, че "Малкия Пеевски", както е известен Горанов в публичното пространство, живее в апартамент на кръстниците си "под наем", но без да плаща наем, а след това арогантно заплаши журналист на партийната БСТВ, че ще остави БСП без субсидия, преди дни от публикувани от Васил Божков SMS-и между двамата се видя, че и търгува с влияние.

Още по темата: Божков уличава Горанов в търговия с влияние с два скрийншота от техни разговори

Утре сутрин Васил Божков обеща ще публикува част от сигнала си до българските и международни институции. Очаква се в него отново главен герой да бъде финансовият министър на Пеевски в кабинета на Борисов, който през 2014 г. напусна ПГ на ГЕРБ и парламента под претекст, че не може да живее и издържа семейството си с депутатска заплата. Зад официалната версия, обаче, се предполагаше, че стои именно фактът, че Борисов и Пеевски са в конфликт и Горанов е изтеглен от депутатската редица на ГЕРБ от корпулентния си башначалник..

В публичото пространство все по-усилено се коментира, че Горанов е "топлата връзка" между Борисов и Пеевски в третия коалиционен кабинет на ГЕРБ, което вероятно възпира министър-председателя да се отърве от бремето. Въпреки това преди дни Борисов заяви, че ако Горанов не е съгласен с данъчната политика на правителството, може да подаде оставката. С това свое изказване Бойко Борисов подсказа, че финансовият министър акумулира повече негативи от допустимото и застрашава управлението. Или може би Борисов разигра поредния цирк пред камерите и микрофоните на "патките" (както той нарича отразяващите го репортерки), уж за да демонстрира еманципация от подчинения си.

Още по темата: Божков от Дубай: Утре публикувам част от сигнала ми (видео)

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.