"Николай Василев никога не ме е уволнявал! Той много добре знае, че аз си тръгнах с предишния политически кабинет и никога не съм работил с него, след като той бе избран на министър на транспорта. Не знам защо се опитва да се прави на герой на гърба ми! Крайно време е да престанат опитите на подобни хора да си изкарват дивиденти като използват името ми."

Това е заявил пред "Блиц" Делян Пеевски, потърсен от медията, за да коментира изказването от днес на несполучливия проектопремиер на ИТН Николай Васиелв, което гласи:

„Това се случи през юли 2003 година. Уволних Делян Пеевски от Министерство на транспорта".

Номинираният от "Има такъв народ" за премиер и впоследствие оттеглен Николай Василев, каза, че е единственият, който е уволнявал Пеевски. Николай Василев уточнява пред "Блиц", че случаят, който визира, е от юли 2003 година.

През 2001 г. Пеевски е член на НДСВ и е назначен от министъра на транспорта в правителството на Симеон Сакскобургготски - Пламен Петров, за парламентарен секретар. Възлагат му ръководството на борда на "Пристанище Варна" ЕАД, но по-късно е освободен от този пост, защото все още е студент в ЮЗУ "Неофит Рилски".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.