Европейска партия Волт е първата общоевропейска партия, която има структури в 28-те страни членки на европесйкия съюз, както и в Швейцария, Сърбия и Албания. Има 12 регистрирани партии - в Германия, Холандия, Италия, Франция, Швеция, Дания, Великобритания, Люксембург, Белгия, Испания, като в България партията е уредена на 19 май 2018г., а за неин лидер е иззбран Настимир Ананиев. 

Настимир Ананиев е роден в София. Има две висши образования –  от "Грифит Колидж" в Ирландия и от Американския университет в България. Завършил е престижното училище '"Harvard Kennedy School", САЩ. Расботил е като маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия. Настимир Ананиев е предрипемача в частния сектор, а момента е и кандидат за член на Европейския парламент.
През 2014 г. той влиза активно в българската политика, след като е избран за народен представител в 43-то Народно събрание, а впоследствие става председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията.
Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа.
От 2018 г. е председател на партия "Волт" в България. Семеен, с две деца.

Цели на партия "Волт": 

- Волт" ще работи за силна и обединена Европа, с единна външна политика, с европейска армия и със засилено гражданско участие във взимането на решенията;

- Ще се бори за повече права и самостоятелна законодателна инициатива на Европесйкия парламент, Европесйкият Президент да се избира директно от всички европейци, реформи в ЕС и повече прозрачност;

- Равни права за всички, независимо от тяхната националност и възгледи;

- Активно участие на младите хора при оформянето на политиките за управление на България и Европа; 

 - Използване на европейските лостове за изравняване на стандарта на живот на хората в България със средните нива на държавите в ЕС.

Сред приоритетите на "Волт" са:

-  Здравеопазването - преустановаване на на кражбите от НЗОК и осигуряване на качествена медицинска услуга;

 -  Микро- и семеен бизнес - микро- и семейният бизнес трябва да заемат ролята си на гръбнак на икономиката, както е навсякъде по света и да се ползват от регулационни преференции

-  Доходи – ако дребният и среден бизнес бъде оставен да се развива свободно в конкурентна среда, доходите на населението ще се повишат; изравняване на минималната пенсия с най-малко с прага на бедност от 348 лева за Българуя, каквато е практиката в Западна Европа; 

- Борба с корупцията и с лошото управление на публичния сектор - бедността в България е следствие на високата корупцията и кражбите от европейските и националните парични потоци;

- Работещо законодателство срещу корупцията и подбор на кадрите, които управляват публични ресурси (пари и имущество); 

 - По-силно гражданско участие - изграждане на "граждански звена" (не НПО-та, от физически лица) към институциите, които да участват във взимането на решенията.

- Борбата с климатичните промени и насърчаване на личната отговорност  – в България всички политици и инситуции се крият зад колетивното вземане на решения и зад подаването на оставки - необходми са законодателни промени за търсене на лична отговорност при вземането на решения, които са довели от ощетяевване на държавния и общинските бюджети, както и до санкции за държавта и общините след осъдителни просъдия, заради действия или бездействия на длъжностни лица. 

Лидер на партия "Волт" Настимир Ананиев е водач на листата на своята партия за евровота. При регистрацията на листата на партията си за евроизборите, той призова избирателите да гласуват с преференциален вот.

За първи път в България от началото до края на една листа се редуват мъж, жена, мъж, жена и чужденец попада в българска листа за кандидатите за Европейския парламент, информират от "Волт".

Холандецът Дани Ван Сантен, който от 3 години работи и живее в София, а съвсем скоро ще стане и български зет, е в листата за европейските избори. Сред останалите предложения на Волт България са утвърдени адвокати по европейско правосъдие като Мартин Граматиков, Светла Миланова и Борислав Тасев. В листата има също така предприемачи, експерт в Европейския парламент като Златимира Цолова, директор на училище, студентка, търговец и пенсионер.

Листата на партията е от 16 кандидата, като по този начин има по равен брой мъже и жени. 
Целите, изложени от него са: европейско самочувствие на българите, европейско здравеопазване и доходи, самостоятелна законодателна инициатива на Европейския Парламент, силен микро и семеен бизнес и поемане на лична отговорност на заемащите публични длъжности.

"Волт държи повече дами да участват в политиката в България", смята Ананиев. Класираната на второ място в листата Златимира Цолова се възприема: "като гражданин на света и най-вече на Европа, вярвайки че някой ден България ще бъде Швейцария на Балканите".

Евролистата на партия "Волт":

Настимир Ананиев
Златимира Цолова
Мартин Граматиков
Венцислава Любенова
Ивайло Илиев
Светла Иванова
Дани Ван Сантен
Маргарита Кръстева
Борислав Тасев
Светла Миланова
Кристиян Янкулов
Красимира Гергинова
Васко Делирадев
Йорданка Петрова
Георги Стоичков
Анна Филипова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.