„Хората ни викат да се връщаме, че тези съсипали всичко.
Няма да ми отива да говоря за предсрочни избори, не за друго – едни предсрочни избори с тия машини. Дадени в ръцете на Асен Василев и неговите трима експерти, които държат кодовете, е безсмислено. Ако те направят измама, но и да направят те знаят, че хората не ги искат, пак ще е трудно. (....)
На същата джипка се вози и той (Кирил Петков – б.р.) – те са държавните джипки, само че стана готина джипка. На Боровец като ходят, по Велинград – все са с тях. А новите им беемвета седмици суперлукс? Щяха пеша да ходят, гледам го председателят на парламента – ей, като минаха с една Седмица, два джипа зад него светят. Викам „Кой ли е тоя?!“, мислех, че е Радев, когато гледам – едно дете слиза…“, заяви Борисов, цитиран от bTV.

Най-добрият вариант е ново управление в рамките на настоящия парламент, защото нови избори биха означавали харченето на още 50-60 млн. лева, но е важно това да стане във формат, иницииран от президента Румен Радев, който да включва цялата политическа класа. Това коментира пред журналисти в Приморско лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Няма да ми отива да говоря за предсрочни избори, не за друго – едни предсрочни избори с тия машини. Дадени в ръцете на Асен Василев и неговите трима експерти, които държат кодовете, е безсмислено. Ако те направят измама, но и да направят те знаят, че хората не ги искат, пак ще е трудно“, допълни бившият премиер.

И призова: „Президентът Радев това, което ни натресе и ни доведе, да си го отзове да събере политическата класа – тези, които знаят и могат, да им постави задача. Радев е най авторитетният човек. Най-скоро спечели избори. Да ги събере на една маса. Да направим с тия хора дебат“.

По думите му България в момента е с най-високия дефицит от фалита на КТБ насам, а междувременно управляващите „отиват в Украйна да се снимат със Зеленски“ и България е държава „гълъбче“, в което от една страна управляващите официално не предоставят военна помощ на Киев („Навря се човекът (външният министър Дмитро Кулеба – б.р.) в килерите. Въртя се там по мазетата, въртя се в коридора, изложба им прави и не дадоха да влезе в парламента“), а в същото време остава без газ.

В края на изказването си той и пиарът му Севдалина Арнаудова, които бяха арестувани миналия месец, засегнаха и темата с джипа на строителя на „Балкански поток“ – „Аркад“, който беше открит в гаража именно на бившата шефка на правителствената пресслужба.

„На същата джипка се вози и той (Кирил Петков – б.р.) – те са държавните джипки, само че стана готина джипка. На Боровец като ходят, по Велинград – все са с тях. А новите им беемвета седмици суперлукс? Щяха пеша да ходят, гледам го председателят на парламента – ей, като минаха с една Седмица, два джипа зад него светят. Викам „Кой ли е тоя?!“, мислех, че е Радев, когато гледам – едно дете слиза…“.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.