Днес, 30.01.2020 г., БОЕЦ внесе сигнал до Върховна касационна прокуратура срещу Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Васил Божков за участие в организирана престъпна група с цел организиране на мащабна измамна схема за производство, продажба и реклама на лотарийни билети от „Национална лотария”  и въвеждане в заблуда на българските граждани, че чрез покупката им могат да спечелят огромни суми. Като чрез престъпната схема са реализирали печалби в размер на стотици милиона лева и са нанесли щети на държавата за над половин милиард лева, обясняват от Гражданско движение "БОЕЦ".

Ето какво още казват БОЕЦ в сигнала си до Прокуратурата:

"От седмици държавата се тресе от поредният скандал –  ЧерепГейт, като прокуратурата отново влезе в ролята на бухалка в ръцете  на мафията за разчистване на мафиотски сметки. Този път бе „ударен“ Васил Божков, заради „Национална лотария“, като прокуратурата и държавата изведнъж прогледнаха и установиха, че тези лотарийни „игри“ са чист грабеж и измама. А Божков освен, че е ограбвал и лъгал потребителите в продължение на години е ограбил и държавата с над половин милиард лева! Че „лотарията“ на Божков е фабрика за лъжи е ясно на всеки нормален гражданин. През всичките тези години обаче тази измаме се реализираше с участието на НОВА , вече собственост на Кирил Домусчиев и вериагата „Лафка“ собственост на Пеевски, както и с ативното покровителство на държавните институции на Борисов.  НОВА рекламираше денонощно срещу няколко десетки милион на година билетчетата на Божков, а „Лафка“ ги продаваше като постоянно въртеше  на специални видеоекрани рекламни видеоклипиве на „спечелили“ милиони и зарибяваше и заблуждаваше хората! И този грабеж, тази престъпна схема за милиарди години наред работеше необезпокоявано докато Пеевски и Борисов не решиха, че искат да вземат цялата далавера, като за целта е нужно да елиминират Божков. И тук бе активиран Гешев. Изведнъж участието на Пеевски и Домусчиев в тази престъпна схема бе забравено! Единствено Божков е обвинен, а неговите съучастници остават недосегаеми!

БОЕЦ винаги сме отстоявали позицията, че истинско правосъдие може да имаме само тогава, когато няма избирателност в действията на институциите и Законът е еднакъв за всички! 

Прилагаме текста на сигнала до ВКП:

                                                    СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – организиране на престъпна група  от лицата Васил Божков – бизнесмен, обвиняем, Делян Пеевски – депутат и бизнесмен и Кирил Домусчиев – бизнесмен и собственик на медия с цел организиране на мащабна измамна схема за производство, продажба и реклама на лотарийни билети от „Национална лотария”  и въвеждане в заблуда на българските граждани, че чрез покупката им могат да спечелят печалби в размер на милиони лева.

На 30.01.2020г. сайта „Студия Трансмедия” публикува материал, от който става ясно, че прокуратурата има данни, че част от обявените за спечелили милиони печалби от лотарийните билети на „Национална лотария”  не съществуват реално.  Компанията „Национална Лотария” е собственост на бизнесмена Васил Божков.

Прилагаме линк към публикацията:

http://www.transmedia.bg/2020/01/30/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82/?fbclid=IwAR37cWBtZ7PZMUZcpzfBrhWK7ul1_9n_-OCtbE2l18zQp1k0MQ6Wr57mrMQ

Във връзка с горното, БОЕЦ сезираме ВКП за следните факти и обстоятелства свързани с продажбата и реклама на продажбата на билети на „Национална лотария”.  Ежедневно от няколко години сме подложени на агресивна рекламна кампания от ефира най-вече на НОВА телевизия, собственост на бизнесмена Кирил Домусчиев , която рекламна кампания ни убеждава, че с търкане на талончета от ‘Национална лотария” може да се спечелят милиони, както и ни си показват видео клипове на подобни „късметлии”,  за което сега прокуратурата твърди , че е било лъжа и измама. По същото време във всички търговски обекти на „Лафка”, собственост на депутата-олигарх Делян Пеевски от години се рекламира чрез видео монитори и плакати продажбата на билети за „Нацинална лотария”, както и се извършва продажба на лотарийни  билетчета. От рекламните видеомонитори на „Лафка” постоянно се излъчват видеоклипове на „спечелили’ милиони от лотарията и се подмамват хората да си купят билетчета с измамни  обещания за огромни печалби.  БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че лицата Васил Божков, Делян Пеевски и Кирил Домусчиев са членове на организирана престъпна група с цел масова и брутална измама на българските граждани, като ги въвеждат в заблуда, че със закупуването и търкането на билетчета на „Национална лотария” могат да спечелят милиони. Тримата са организирали стройна престъпна схема за производство, реклама и продажба на лотарийни  билетчета, които не съдържат заявените печалби и гражданите биват измамени, като по този начин се реализира незаконна печалба от организираната престъпна група за стотици милиони лева! Публично известно е, че Васил Божков е плащал десетки милиони на НОВА телевизия, за да рекламира лотарийните игри на неговата компания, както е плащал и десетки милиони на фирмата-дистрибутор на Пеевски, за продажбата на същите билетчета. С последните си изявление прокуратурата твърди, че този бизнес на Божков е ощетил държавата с над половин милиард лева, което означа, че той е плащал на Пеевски и Домусчиев с пари придобити по престъпен начин, което само по себе си е престъпление и прави Пеевски и Домусчиев съучастници в това престъпление!

БОЕЦ изискваме от ВКП да образува наказателно производство срещу лицата Васил Божков, Делян Пеевски и Кирил Домусчиев за участие в престъпна група, както и за други престъпления от общ характер по повод тяхното участие в реализирането, рекламата и продажбата на лотарийни билети на „Национална лотария”. В хода на това производство да бъдат задържани и трите лица с цел да не укрият доказателства и да не влияят на свидетели, както и да бъдат събрани всички факти и доказателства и проведени всички предвидени по закон процесуални действия с цел установяване на обективната истина за този огромен по размера си грабеж и мега измама.

БОЕЦ,  като вносители на сигнала изискваме да бъдем  уведомявани за предприетите от прокуратурата действия и резултатите от тях. Както и декларираме, че оставаме в готовност да съдействие и предоставяне на допълнителна информация.

30.01.2020г.                Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Сега очакваме  реакцията на Гешев и прокуратурата! Много  ще е интересно как Гешев ще изпере госпдоаря си Пеевски и ще каже – „Божков е лош, но Пеевски и Домусчиев са добри, нищо, че са ви крали заедно!“ Приготвли сме и продължение – няколко десетки страници с допълнителна информация  за гешевтурата, които ще внесем през следващите дни.

Много важно е и да се проследи кои медии ще отразят този сигнал и темата, това е най-верният лакмус за свобода и независимост. Така ще познаете свинските слуги и дръжките на микрофони обслужващи управляващата ни мафия!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.