Главна дирекция "Национална полиция" е издала заповед за отнемане на притежаваните лицензи за извършване на частна охранителна дейност на „Делта Гард“ ЕООД. Тя е връчена на 5 ноември на управителя на дружеството и от тази дата започва да тече 14-дневния срок за обжалване пред административен съд, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Процедурата по отнемане на лиценза е открита на 14 октомри 2021 г. на основанието, че собственик, съдружник или управител в дружеството "Делта гард" е привлечено като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер. Доскоро охранителната фирма беше разделена между Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев, които притежаваха по 50%. От 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев.

"Делта гард" се прочу с разследването на "Антикорупционния фонд" за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант "8-те джуджета". Наскоро президентът Румен Радев поздрави вътрешния министър Бойко Рашков за започналата процедура за отнемане на лиценза на фирмата. "Времето на деребеите свърши", коментира държавният глава. 

От съобщение на "Делта гард" във фейсбук страницата им става става ясно, че са обжалвали заповедта за отнемане на лиценза им пред съда и до произнасянето на магистратите ще продължат да упражняват безпроблемно дейността си.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.