Прокуратурата внесе протест срещу разрешението за строеж на „Алепу вилидж“, издадено на 10.09.2018 г. от главния архитект на община Созопол, съобщават от държавното обвинение.

"След анализ на всички получени материали от ВАП, съобразявайки, че разрешението за строеж е индивидуален административен акт, а влязлото в сила РС не подлежи на отмяна съобразно чл. 156 ал. 5 от ЗУТ, се заключава, че всяко следващо такова, засягащо същия поземлен имот и участници в административното, е нищожно.
По тези съображения, в резултат от съвместната работа и след получаване на материали от ВАП, Окръжна прокуратура – Бургас внесе в Административен съд – Бургас протест да се обяви за нищожно, разрешение за строеж 10.09.2018г. на името на „Алепу вилидж" издадено от главен архитект на община Созопол за курортен комплекс „Алепу вилидж" (етапно строителство). Протестът следва да спре и изпълнението на РС."

Целия текст на съобщението на прокуратурата можете да видите от тук.

В същото време строителството на подпорната стена-хотел на Алепу продължава. Това съобщи във Фейсбук Иво Мирчев, прилагайки снимков материал.

"Според институциите строежът на подпорната стена - хотел на Алепу е спрян. Току - що бяхме там и снимахме - строителните работи си вървят с пълна силна. Част от работниците изпомпват водата след обилните дъждове, други подготвят кофраж и редят арматура, а трети... просто спят."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.