Бойко Борисов ни мисли всички за тарикати и си вика: „Аз съм най-големият тарикат. Значи аз трябва да ви управлявам“. Протестът ще се радикализира, защото вече не е за върховенство на закона, а заради хляба. Това казва в интервю за "Фрог нюз" бившият служител на ДАНС Росен Миленов. 

Според него на хората вече им е дошло до гуша от всички простотии.

"Те вече са радикално настроени. Особена след като се въведоха тези ограничения. Никой от тях не е с по 50-100 000 лева на сметка. Затова днес страхът изкара протестиращите на улицата. Всеки има кредити, семейни ангажименти. Нещата опират до кокал. Преди говорихме за върховенство на закона. Сега какво върховенство, след като хората са гладни?! Докато търсим върховенството, ние ще измрем. В случая вече говорим за борба за биологично оцеляване. Това важи за по-голяма част от населението."

Миленов е убеден, че ако управляващите продължат да налагат ограничителни мерки във времето, ще има ескалация на напражението и народния гняв ще трансформира в нещо по-страшно.

"Нарушава се целия социален ритъм. Вирусът ще го има, но първата пробойна се оказа здравеопазването. Настоящата ситуация на здравната система е резултат от грабежа. Показа се истинското й лице. Казват, че трябва да пазим болниците. Ама кои болници?! Тези ли, които гледаха по какъв начин да ангажират „пътуващи лекари“, само и само да отговорят на стандартите. Сега се оказа, че имат легла, но лекарите ги няма. Видяхме, че тази система е изтърбушена, няма нищо. Да, има лекари с по 1 млн. на месец. Някои взимат 100 000 лева, но повечето се разписват срещу 3000 лева и другото е под масата през комисионни и т. н. Хората днес са на улицата заради хляба си и оцеляването. Има огромен страх, че с тези ограничителни мерки ще се убие бизнеса. Хората панически се страхуват, че ще дойде ден, когато няма да имат какво да сложат на масата. Те са с деца, кредити."

Кадри от протеста тази сутрин пред сградата на Министерски съвет:

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.