Партия АТАКА излезе на протест срещу расистките обвинения, които Лондон и английски медии отправиха към народа ни след мача между България и Англия в понеделник

Кандидатът за кмет на София и лидер на АТАКА Волен Сидеров написа писмо до президента, в което настоява Румен Радев да извика за обяснение английския посланик и да изиска официално извинение към българското общество.

„В съответствие с чл. 92, ал. 1 от Конституцията на Р България Ви призовавам да извикате за обяснение английския посланик у нас и да поискате официално извинение от страна на Великобритания за нанесените обиди на българската нация и държава по повод футболния мач на  14 октомври 2019 г. между отборите на Англия и България.

Като държавен глава, представляващ по Конституция страната ни в международните отношения, Вие сте длъжен да защитите честта на България. От 80-те години на миналия век, от случая „Антонов”, родината ни не е била така несправедливо очерняна  пред света”, написа Сидеров до президента.

Пред медиите кандидатът за кмет на София заяви, че в момента се намираме в ситуация на международен скандал. „В английската преса, в официални мнения на английски политици и държавници България е обидена като държава. Наречени сме расисти, животни, за което Великобритания дължи извинение на страната ни”, настоя Сидеров.

Партийният лидер показа пред медиите и снимки, от които е видно, че поддръжник на нацизма и расизма е Англия, а не България и посочи, че президентът е длъжен да защити честта и достойнството на страната ни.

Партия АТАКА подготвя протестна нота до Британското посолство във връзка с обвиненията в расизъм, които бяха отправени към държавата.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.