В навечерието на годишнината от Освобождението на Анхиало от османско владичество, в залата на НЧ „Просвета 1888” - Поморие ще бъде прожектиран за първи път филмът „Поморие – скритата перла”. 

Като реверанс към традициите, а вероятно и като спомен за посещението на едно от онези места, които Христос нарича „Солта на земята“, в Поморие е издигнат и единственият музей на солта в Източна Европа. Той е посветен на производството на сол чрез слънчево изпарение на морска вода – метод,  известен като „древна анхиалска технология”, разказва сценаристът на най-новия филм за Поморие Александър Перпелиев.

„Поморие – скритата перла” е съвместен продукт на Община Поморие и продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп”. Той ще бъде озвучен на английски, руски и български език и като част от поредицата „Световните градове на България” ще бъде показван на българска и чуждестранна аудитория. Режисьор на лентата е Степан Поляков, главен оператор – Момчил Александров, а композитор е Симеон Германов. Изпълнителни продуценти са Вивиан Бояджиева и Никол Костова.

Премиерата на филма ще се състои на 06.02.2019 г. /сряда/ от 18.00 часа в залата на НЧ „Просвета 1888” - Поморие при вход свободен. А на 07.02.2018 г. /четвъртък/, когато се навършват 141 години от Освобождението на Поморие, в 10.30 часа пред паметната плоча на участниците в Освободителната война ще бъдат положени венци и цветя, съобщават от общинския пресцентър.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.