Продължаваме промяната“ е изключително успешен и много интелигентно направен проект, който обаче ще донесе дивиденти на американската геостратегия през следващите шест месеца. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ геополитическият анализатор Боян Чуков.
„Ще видим какво ще направи тази партия в комбинация с усилията, които ще положи Румен Радев, който най-вероятно ще бъде избран за президент“, каза още той.

По думите на Боян Чуков победата на „Продължаваме промяната“ е победа на филиала на Демократическата партия на САЩ в България.

„Самата поява на тази партия в България е направено с технологията, която е известна на експертите, но не е толкова популярна сред хората, които не се занимава професионално с политика. Ще очертая накратко траекторията на появата на тази партия. Идват от чужбина млади хора, които въобще не са познати на българското обществено мнение и никой не може да даде оценка за тях. Те пристигат в България и започват да се опитват да влязат в политиката и започват първо с неправителствени организации. Те се опитват като испанците навремето, когато са пристигнали в Южна Америка на брега и са показвали стъкълца, алкохол и други чудеса на местното население. Правят същото с технологии, нови изобретения и постижения. Обясняват за инвестиции в България и във високите технологии. Един от тях отива в партия „Да България“, даже е основател, но се оказва, че в местната обстановка и в тази партия при Христо Иванов той не може да пробие по никакъв начин и се издърпва. След това изведнъж неочаквано Джо Байдън цитира поименно президента Румен Радев, което е естествено, но цитира и Петков, който е абсолютно непознат в България. Аз не допускам, че Джо Байдън е личен приятел на Кирил Петков и поради тази причина се е сетил да го похвали тук. Това също е част от технологията. След това всичко започва и се завърта много бързо. Изкарването в орбита на двете момчета става благодарение на ракетоносителя в лицето на Румен Радев. Той прави абсолютно всичко, което е необходимо да ги изведе във висока геостационарна орбита в българската политика. По този начин те са изключително кратък срок влизат на челни позиции в българската политика и във водещи управленчески позиции в държавата. Това е технологията, която се прилага не само в България, а и в много други страни. Това са елементи на т.нар. хибридна война, която се води. Те са отдавна разработени“, посочи още той.

Според Боян Чуков вкарването на машините в изборния процес е елемент от тази стратегия, която е направена по отношение на България.

„В много водещи западни демокрации хората не гласуват с машини. В развитите демокрации се казва, че вероятността за манипулиране с машинно гласуване е много голяма. Видяхме какво се случи с тази технология на гласуване в САЩ, където изцяло се раздели обществото на две и започна битка между републиканци и демократи. Това е технологията, която се ползва за лансирането и появата в политиката и на високи държавни позиции на тази партия“, обясни той.

„Чухме изказвания, които подсказват, че след известно време основните задачи, които стоят пред американската геостратегия в България и на Балканите ще бъдат решение с помощта на победителите в изборите“, коментира Боян Чуков.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.