След като предаването "Открито" бе цензурирано от генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, поради което разследващият журналист и водещ Валя Ахчиева беше принудена да непусне ефира на обществената телевизия, Кошлуков посегна на изкуството и културата, зачерквайки "Нощни птици". Научила, че вече е свалена от БНТ, авторът и водещ Искра Ангелова е постъпила с опасност за живота в билница.

Ето какво още споделя тя:

"Всеки ден някой ме пита къде сме. Aми засега - в youtube.  Моля да се запишете в нашия канал съвсем безплатно - просто натиснете Subscribe:

А сега - по същество.

За съжаление предаването “Нощни птици” беше спряно от новия генерален директор на БНТ без никакво обяснение, а то беше едно от най-гледаните (рейтингови), срамно евтини и изключително добри дългогодишни предавания на телевизията. Тъй като аз го измислях, организирах, пишех, монтирах и водех - съм го приела много лично и съм била в болница с опасност за живота. Но сега се оправям и смятаме да продължим. Не съм спекулирала по темата, защото не искам да бъда жертва, а морален победител.☺️ Затова и нямаше протест в наша защита - обаждаха ми се много от нашите скъпи гости, за да ме питат "Кога е протестът?", имахме огромна обществена подкрепа, но аз още не можех да се вдигна на крака. Получихме наградата на Съюза на българските журналисти за специален принос в журналистиката  и това ни даде увереност, че не сме сами. (Емеблематично това се случи в деня, в който те направиха протест пред НС "Не убивайте журналистиката в България!!!) Така че сме решени да действаме. За съжаление засега другите телевизии мълчат.

Но ние няма да се откажем. Измислила съм го! Искаме да започнем да го правим на живо от столичен клуб (имаме предложения), променено и още по-истинско, с публика! И да го излъчваме онлайн, докато чакаме да се появи достатъчно професионална, добра и свободна духом телевизия, която да ни цени и заслужава.Дотук добре, но само наемът на трикамерен ПТС струва сума ти пари, а освен това ни трябват озвучаване, осветление, микрофони, технически екип, оператори, тон режисьор... Освен творческия екип - ние сме малък и сплотен екип, но и ние сме там, нали.  Всички ние имаме дипломи, учили сме за това, ние това работим - това е огромен и изтощителен труд, с който се занимават все по-малко професионалисти. (Вижте качеството в медиите!) И ние, макар и скромни идеалисти, го работим изключително професионално.

Така че за целта ни е нужен бюджет - скромен, но все пак бюджет. Търсим сериозен спонсор. Ако вие или някой ваш познат би искал да инвестира в българската култура и изкуство, и в едно от последните смислени предавания в ефира, молим да ни дадете знак. Гарантираме голяма интернет гледаемост - статията ми за “Края на елитите” е била прочетена от 500 000 души онлайн, значи още има надежда! И интелигентна, любопитна, нормална и образована публика! Ура! Много от нашите зрители живеят и по големия, широк и интересен свят, но много са си тук, в България!

Както се казваше в една любима книга на Илф и Петров: “Делото за помощ на давещите се - дело на самите давещи се.” Благодарим ви от сърце! 

Молим да споделяте и разпространявате тази идея, да харесате тази страница във фейсбук, да се абонирате за youtube канала ни и да приемете този пост като начин да действаме, вместо да се оплакваме - т.е.

самите ние да БЪДЕМ промяната, която искаме да видим в живота си. 

P.S. За един ден този пост е бил прочетен от 54 000 души, 1000 са реагирали на него, а 400 са го споделили! Благодарим ви, прекрасни хора! Надявам се заедно да постигнем целта си. Харесайте ни тук и се запишете в нашия youtube канал, за да можете да ни гледате!"

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.