Организаторите на протеста от „Отровното трио“ поискаха да получат отговор живее ли главният прокурор в резиденция "Бояна"

Недоволните от властта се събират отново в „Триъгълника на властта“ за 50-та поредна вечер за традиционния протест срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев в София.


Снимка: btvnovinite.bg

Денят обаче също не премина спокойно. Рано тази сутрин демонстрантите от „Орлов мост“ и представители на сдружение „Боец“ тръгнаха на шествие по централните софийски улици, но без да блокират движението. Те организираха двойна „блокада - изненада“ на Съдебната палата, чиято сграда замеряха с яйца.

50 дни протести: Двойна „блокада-изненада“ на Съдебната палата

Малко преди 19:00 ч. организаторите на протеста от „Отровното трио“ дадоха брифинг пред медиите и настояха за отговор дали главният прокурор Иван Гешев живее в резиденция „Бояна“. Протестиращите определиха днешната демонстрация като "юбилейна".


Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно отново около 19:00 ч. се провежда контрапротест от 50 човека при Пилоните на НДК. Събралите се там искат премахването на палатковите лагери в столицата и оставката на президента Радев.

Малко след 20:00 ч. протестиращите пуснаха в небето над "Триъгълника на властта" балони в цветовете на българския трибагреник. Идеята на тяхната акция е символично да извисят държавата и демокрацията над всичко.

"България да стои над всичко, демокрацията да стои над всичко, честността да стои над всичко! Честит 50 ден!", оповести Арман Бабикян от "Отровното трио".


Снимка: БГНЕС

На протеста беше изградена и “Стена на позора”, на която бяха закачени снимките на премиера Борисов, на Менда Стоянова, на председателя на парламента Цвета Караянчева и на Даниела Дариткова.


Снимка: Глория Николова

Демонстрантите заявиха, че всеки, който заслужава, ще бъде поставен на нея. Стената е направена от палатковите лагери.

Малко след 21:00 ч. демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие - първо до палатковия лагер на Софийския университет, а после към "Орлов мост".

Протестиращите са категорични, че няма да се откажат.

Вечерта премина без напрежение и сблъсъци, а част от демонстрантите към 23:30 ч. все още са при палатковия лагер на "Орлов мост". 

Блокадите в столицата остават, а демонстрантите се готвят за нов ден на протести.

Товечеството

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.