Петьо Петров - "Еврото", главен герой в разследването на Антикорупционния фонд „Осемте джуджета“, е във фокуса на прокуратурата и съвсем скоро спрямо него ще се предприемат конкретни действия. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, за бившия шеф на столичното следствие са събрани голям брой доказателства за изнудване, рекет и други незаконни действия. Самият Гешев пък е получил указания от депутата-олигарх Делян Пеевски - Еврото да изгърми като „бушон“. Целта била да се прекъсне следата към кукловодите на Петров, които водят именно към Пеевски.

Това разкрива "Фрогнюз" и продължава:

Името на милионера от ДПС се появи в скандалното разследване „Осемте джуджета“, в които бизнесменът Илия Златков разкри схема, по която е бил рекетиран от Петьо Петров и съпругата му Любена. По-късно те се опитали да заграбят фирмата му за асансьори, а чрез висши прокурори, между които и шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров, са му отнети десетки златни монети и пари. В схемата участвали и служители на охранителната фирма „Делта гард“ на Митко Каратиста.

Досега няма информация за разследването на прокуратурата или за някакъв резултат, макар че се говори за такова. Няколко месеца вече изминаха от първите разкрития на Антикорупционния фонд и екипа, начело с Николай Стайков.

Доказателствен материал бил събран и за съпругата на Петьо Еврото – Любена. Тя стана известна преди време като активист на т.нар. „План Б“ – организация, която организираше агитки в подкрепа на Сотир Цацаров като главен прокурор. Имаше съмнения, че акциите на въпросното сдружение се финансират от фирми, близки до Пеевски, но проверка не бе извършена. Еврото и Любена за кратък период придобива апетитни имоти за много пари, които също са обект на проверка. Събраните материали за тях били ултра скандални. Чрез удара върху тях прокуратурата трябва да покаже на Брюксел, че е реагирала адекватна на разкритията и се бори срещу корупцията. Целта е също да бъдат предпазени Пеевски и прокурора и прокурора Петров, както и самият Гешев. Според запознати, от прокуратурта само чакат знак, за да задействат удара срещу Петьо Еврото и съпругата му.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.