За тринадесета поредна година гостоприемно Поморие ще посрещне участниците във Фестивала на клубовете за народни танци „Хоро край поморийския бряг“. Той ще се проведе на 18 и 19 юни под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев и ще събере близо 1000 участници от 40 клуба от цялата страна.

Празникът ще започне в 15.30 часа на 18.06.2022 г. /събота/ с дефиле на хороигралците по централната пешеходна алея и ще продължи с общи хорà на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще бъде представен всеки от участващите клубове. Традиционен фолклор ще покажат групите от село Капитановци и село Майор Узуново, община Видин. Някои от техните хорà ще бъдат разучавани с ръководителите на клубовете на следващия ден – 19.06.2022 г. /неделя/ в рамките на семинара, ръководен от проф. Николай Цветков и доц. Георги Гаров, преподаватели в катедра „Хореография“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“, град Благоевград.

Фестивалът ще завърши със среща на ръководителите, на която те в неформална обстановка, ще обменят опит, ще споделят впечатления, ще изкажат мнение за тазгодишното издание.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.