"Негодуванието, възмущението и отвращението продължават да насищат сайтове и медии в резултат на вчерашната медийна изява на компрометирания "политик" Цветанов в студиото на още по-компрометирания "журналист" Бойко Василев."

Нямах намерение да се обаждам по повод на поредната гнусотия, но проклетата инерция ме завлече към генералния въпрос: щеше ли да го има Василев, ако го нямаше Цветанов? Въпросът може да се преобърне и ще продължи да си тежи на мястото по същия начин. Разбира се, важен елемент в тая гнусна конструкция е и нашето съучастие в нея, но то е твърде спорно и е трудно да се изчисли.

Няма оправдателни аргументи и позитиви и за Бойко Василев, защото в крайна сметка изборът му да се съгласи да асистира на Цветанов си е негов личен избор, а професията журналист отдавна не поставя морални, нравствени и дори професионални изисквания към ония, които се прехранват с тоя иначе много интересен занаят.

Цветанов е пътник. Все някога ще го махнат от политиката. Василев ще остане в компанията на личните си качества да угодничи и да се подмазва на съответните управници, които ще наследят Цветанов, без значение кои ще бъдат те. Не бих искал да се уча на журналистика от Бойко Василев.

Коментар на Любомир Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.