Вече всички са запознати със злополучното интервю на Бойко Борисов за „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”. За да управдае пакчите евро и кюлчетата злато в нощното си шкафче, премиерът си съчини някаква "Мата Хара" от "тайни служби", която ги вкарала в правителствената вила в "Бояна", аранжирала ги в спалнята му и направила снимки, за да го злепостави. "Никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й", мотивира за министър-председателят пред германският вестник. От НСО побързаха да се оправдаят. В отговор към "Дневник" от охранителната държавна служба заявили, че "непроверени лица не се допускат в обектите, които Националната служба за охрана пази. Те обаче се проверяват за общоопасни предмети и вещества, а сред тях не са кюлчета злато или банкноти в евро". Така от НСО изобличиха Борисов в лъжа.

Но явно и от НСО лъжат, или пропускат една съществена подробност. В интервюто пред ФАЦ Борисов се защитава, че са му "аранжирали парите, златото и пистолета до леглото", внушавайки  че тези вещи не са негови. Това би трябвало да означава, че измислената "Мата Хари" е минала през НСО, за да влезе в "Секвоя", с пистолет. 

От друга страна и НСО, и Борисов са наясно коя е въпросната госпожа, правила снимките и дали е само една, но разследване от прокуратурата за изясняване на обективната истина в тази посока умишлено няма. Това е така, защото снимките са правени по различно време и изглежда доста неестествено някаква жена да влиза и излиза при Борисов със сак с пистолет, кюлчета злато и пачки по 500 евро, за да ги снима. Освен, ако не са били за него. Или пък просто не са били част от интериора на премиерската спалня.

"Добро утро! Това са датите на снимките с чекмеджето. Всичките са в работни дни и в работно време. Освен “Баце нанка”, която е правена в неделя. Работел бил той по 20 часа на ден... Мутренска работа: завира го в Мата Хари и трупа пачки в чекмеджето, а в останалото време бръмчи с джипката. 25 септември 2017 г., понеделник, в 15 ч. и 18 мин. и 23 сек; 12 декември 2017, вторник, в 14 ч. и 19 мин.; 4 януари 2019 г., петък, в 16 ч. и 24 мин. и 41 сек.; 6 февруари 2019 г., сряда, в 12 ч. 11 мин. и 54 сек.", припомня журналистът Атанас Чобанов изнесените в "Биволъ" даанни.

"В прословутото си интервю премиерът Борисов показва странна разсеяност за произхода на златните кюлчета в чекмеджето му.
Ще опитам да му помогна. На него, на прокуратурата и полицията, ако въобще те се вълнуват от темата. Тема, която всъщност е изключително важна. Става дума за брутален пробив в националната сигурност на страна член на ЕС и НАТО.
Ето всички данни за едно от кюлчетата в чекмеджето на Борисов:
UMICORE
FEINGOLD 999,9
250 грама
№ 52527
Имайки тези данни ДАНС, полиция и прокуратура могат да проследят купувача и да направят пълно проследяване на пътя на кюлчето - от първата продажба от фирмата производител, до спалнята на Бойко. Така бързо и лесно ще разберат как то се е озовало в премиерското чекмедже", допълва Ивайло Мирчев от "Да, България".

Повече от ясно е, че нито Бойко Борисов, нито прокуратурата имат интерес да бъде разпитана "Мата Хари", за да не бъде случайно доказано и да стане публично достояние това, в което всички вярват - че и златото, и еврото, и пистолетът са си на Бойко Борисов. 

Колкото Борисов не лъже, толкова не лъжат и от НСО. А прокуратурата на Иван Гешев е удобно изпаднала в будна кома по този казус.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.