Унгарски евродепутат хомофоб подаде оставка след залавяне в гей-групов секс, съобщава Еuractiv.bg

Белгийската полиция е прекратила секс парти на улица Стенстрад, близо до Гран Плас, провеждано на горния етаж над затворен гей-бар в петък (27 ноември). Участвали са 25 мъже, почти всички голи, сред които е имало евродепутат и дипломати, намерени са били и наркотици.

Евродепутатът се опитал да избяга по водосточна тръба. След като бил заловен, той се позовал на парламентарния си имунитет и бил освободен. Като обикновен гражданин той би бил подведен под отговорност за нарушаване на ограничителните правила, въведени във връзка с пандемията, както и за опит да избяга от полицейски контрол.

Редица източници посочиха, че евродепутатът е Йозеф Сайер, ръководител на делегацията в Европарламента на Фидес, партията на Виктор Обран, от 2004 г. насам. По-късно самият той потвърди това, като добави, че намерените от полицията наркотици (екстази) не са негови. В официално комюнике групата на Фидес, която е част от Европейската народна партия, изразява съжаление за оставката на Сайер, като го нарича “най-разпознаваемият унгарски евродепутат”.

Сайер в неделя подаде оставка, без обяснения. Той е известен с консервативните си и хомофобски позиции. Известен е и с това, че е съавтор на текст в променената унгарска конституция, според която семейството е “съюз между мъж и жена”.

Ограничителните мерки в Белгия не позволяват събиранията на групи хора. Разрешено е едно семейство да приема не повече от един човек извън домакинството, и той да бъде единственият допускан до семейството в течение на един месец. Заведенията остават затворени до 15 януари, когато ще бъде направена оценка на обстановката.

Иначе в Белгия проституцията не е е забранена, а до самия европарламент в Брюксел има два публични дома, известни с това, че се посещават от евродепутати.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.