Отстрани погледнато, онези 43 милиона, дадени на Гергов уж за варненската дупка, а всъщност да създаде здраво анти-Нинова ядро в БСП, не дават желания от ГЕРБ резултат. 

Окичването на вчерашния пленум на БСП с думи, като "битка", "сблъсък", "скандален", "инфарктен" и т.н. от страна на послушните медии има за цел да създаде впечатление, че партията е жертва на дълбок вътрешен разпад. Очевидно, впечатлението не се получава, видимо е, че разделение има, но далеч не е в желания от гербаджиите мащаб. 
И причината не е, че Корни води кой знае колко мъдро кораба на Столетницата. Изобщо не! 

Гербаджиите, както и всички нови партии на прехода, непрекъснато подценяват силата и инстинктите на партийния апарат, изграждан с десетилетия. Няма и как да е другояче - те просто го нямат! 
Въпреки че първото нещо, с което ЦвЦв и компания правилно се захванаха през 2006 г., беше да си изградят послушни структури, още са много далеч от навиците и опита на БСП. А и гербаджийският апарат се състои предимно от клиентелисти и опортюнисти, които ще избягат в мига, в който друга партия замирише на власт по-силно от тяхната...

Очевидно, противоречията в БСП и дилемата Станишев или Йончева ще водят листата за Евроизборите предизвикват много повече вълнения в ГЕРБ, отколкото у социалистите. 
Обяснението е просто - тук, в България, с Елена начело на листата, БСП има повече шанс, отколкото със Сергей. Как стигнаха до тук е друг въпрос, но това е ноторен факт. 
Решението на пленума е правилно и изцяло в резултат на събудените инстинкти за самосъхранение на апарата на Столетницата, който излезе от режим "оцеляване", надуши кръв и вече е в режим "преследване". В реалността това значи, че съвсем правилно разпознават външния враг като по-смислена цел за "убиване" от врага с партиен билет. 
Ако са достатъчно умни, няма да отстъпят от това поведение до изборите. Местните избори! 
Ако не са - заслужават си политическата смърт.

Коментар на пиар експерта Весислава Танчева


Карикатура на Чавдар Нанков, Прас-Прес

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.