Екипажът на кораб "Ника Фортуна" бедства в пристанище "Варна-Запад" от началото на годината, предаде БНТ. Собственик е руска фирма, която е изоставила плавателния съд заради дългове. Корабът е задържан във варненския порт, а моряците не са получавали заплати с месеци. Моряците са оставени без заплати, без храна и без гориво.

Плавателният съд е малък. Съставен е от девет души екипаж, които са руснаци и украинци. Шестима от тях вече са си тръгнали, а останалите трима моряци бедстват на пристанището без пари и храна. Помощ в оцеляването им предлагат неправителствени организации и ръководството на пристанището, предава Факти.бг.

"Това е поредният случай с руски кораби в български пристанища", заяви адвокатът на бедстващите моряци Христо Раев. "Случаят е особено тежък, тъй като моряците бедстват вече повече от година в българското пристанище и е налице пълна липса на храна и гориво на борда на кораба. Очаквам, че в зимния период тези тежести ще бъдат още по-сложни и бедственото положение ще бъде наистина сериозно", допълни Раев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.